Відео

Апокаліптична піщана буря поглинула китайське місто за лічені хвилини (відео)

Апокаліптична піщана буря поглинула китайське місто за лічені хвилини (відео)

Останнім часом у новинах ми часто спостерігаємо, що погода на земній кулі наче оскаженіла: то тут, то там на глобусі стаються якісь погодні аномалії. І черговою з них стала ця апокаліптичного розмаху піщана буря, що накрила місто у західній частині Китаю.

Велетенські хмари пилюки висотою понад 50 метрів прокотилися по місту за лічені хвилини, і відео цього метеоявища нагадує швидше кадри із фільму жахів, ніж синоптичне зведення. Пише видання «Метро».

За даними China Global Television Network, піщана буря, що днями накрила місто Голмуд у провінції Цинхай, була найпотужнішою  з тих, що вихорами пронеслися Піднебесною цього тижня. І супроводжувалася вітром силою до 20,7 метра в секунду. Стіна пилу пройшла містом, ламаючи дерева і зменшуючи видимість до нуля. Голмудська поліція через гучномовці попереджала водіїв, яких буря застала на дорогах, їхати дуже повільно – максимум 25 км у годину.

Гольмуд розміщений високо на Тибетському плато, через що потерпає від екстремальних погодних умов. Так, минулого тижня місто накрив товстий шар снігу, а кілька днів тому нагір залило зливами. Сьогодні ж місцеві метеорологи узагалі не радять городянам покидати власті помешкання.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, китай, піщані бурі, погода
В тему