Відео

Чоловік, який врятував 2,4 мільйона новонароджених, пішов на «пенсію» (відео)

Чоловік, який врятував 2,4 мільйона новонароджених, пішов на «пенсію» (відео)

Кожного тижня протягом останніх 60 років Джеймс Гаррісон, відомий як людина із золотою рукою, здавав кров. Такими своїми діями він врятував життя 2,4 мільйона новонароджених.

Про унікальні якості своєї крові Джеймс дізнався у 14 років, коли йому видалили легеню, пише The Independent.

Його кров має унікальні антитіла, які допомагають під час резус-конфлікту – патологічного стану, який виникає, коли жінка вагітна дитиною із іншим резус-фактором, зазначає Pravda.

Тож, коли чоловік став повнолітнім, він почав жертвувати своєю плазмою крові кожен тиждень. З часу, відколи йому виповнилося 21, він був донором 1173 рази. Нині австралійцю вже 81 – максимальний вік для донорства. Тому він пішов у відставку. «Це принизливо, коли кажуть «о, ти зробив це» або «ти герой». Це щось, що я можу робити. Це – один із моїх талантів. Ймовірно, єдиний мій талант – це те, що я можу бути донором крові, – каже Гаррісон. – Я врятував багато життів. Це дозволяє мені почувати себе добре. Я збільшив населення на мільйони».

Він – один із менше ніж 50 нині відомих австралійців, які мають такі ж антитіла, як і Гаррісон. «Усе, що ми можемо робити, – це сподіватися, що знайдуться люди, які будуть щедрими, щоб бути донорами, і самовідданими, щоб робити це», – зазначає представниця служби крові Червоного Хреста Австралії Джемма Фалькенмір.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, донори, діти, австралія
В тему