В центрі уваги

Які можливості відкривають електронні аукціони для бізнесу

Які можливості відкривають електронні аукціони для бізнесу

Система проведення електронних торгів, що склалася в Україні за останні роки, відкриває безліч потенційних можливостей для підприємців. Вже зараз велика кількість представників бізнесу беруть участь у комерційних та публічних тендерах та успішно укладають угоди з замовниками.

Комерційні торги

Першим в країні напрямом, в якому застосовувалися онлайн-тендери, історично були комерційні закупівлі. Вони дозволяли великим компаніям уникнути труднощів з масштабуванням і децентралізацією закупівельної активності, а також гарантували замовникам найкращі пропозиції від постачальників. Багато великих банків і агрохолдингів таким чином позбулися непрофільних витрат і значно підвищили свої показники.

Однак подібні тендери вигідні не тільки їхнім організаторам. Прозорі та анонімні торги дали тисячам підприємців реальний шанс на взаємовигідну співпрацю з кращими замовниками. Стати учасником онлайн-торгів набагато простіше, ніж пробитися з прямою пропозицією до керівництва великого бізнесу. Знаходьте цікавий для вас тендер за посиланням https://smarttender.biz/komertsiyni-torgy/

Окрім закупівель електронні майданчики пропонують бізнесу й автоматизовані системи продажів. По суті — це додатковий ефективний канал збуту товарів і послуг, що не вимагає значних витрат на обслуговування та просування.

Державні тендери

З 2016 року аналогічна модель закупівель реалізована і в державному секторі. Запуск системи Prozorro став однією з найбільш успішних реформ за всі роки незалежності України. І якщо для держустанов електронні аукціони — це спосіб уникнути корупції під час розподілу та використання бюджетних коштів, то для потенційних учасників це відмінний спосіб почати співпрацю з великим і надійним замовником — державою.

Публічні онлайн-тендери вже допомогли заощадити десятки мільярдів гривень з кишень платників податків. Всі ж витрачені кошти допомогли розвитку та масштабуванню малого та середнього бізнесу.

З минулого року працює ще один ефективний канал взаємодії підприємців та державних замовників — Prozorro Market. З його допомогою Постачальники можуть легко продавати свої товари, не витрачаючи гроші на рекламу чи просування.

Таким чином і комерційні торги (https://smarttender.biz/komertsiyni-torgy/), і державні тендери відкривають вигідні перспективи як перед досвідченими представниками бізнесу, так і перед новачками у своїй галузі. Отож рекомендуємо починати використовувати цей спосіб заробітку вже сьогодні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: гроші, економіка
В тему