В центрі уваги

Як шукати роботу під час пандемії COVID-19?

Як шукати роботу під час пандемії COVID-19?

Пандемія COVID-19 продовжує впливати на ринок праці. Місія команди OBYAVA.ua допомогти людям знайти роботу в Харкові і не тільки. На веб-сайті obyava.ua постійно оновлюються пропозиції, а команда працює безпосередньо з роботодавцями з Харкова, а також інших міст України.

Втрата роботи — одна з п’яти найбільш стресових речей у житті людини. Однак якщо підійти до пошуку роботи системно, то можна збільшити свої шанси на працевлаштування.

Оцініть свої можливості

Подумайте про свої навички та досвід. Наприклад, офіціант повинен:

  • легко адаптуватися до умов;
  • зберігати спокій і бути готовим до непередбачуваних ситуацій;
  • мати навички спілкування;
  • вміти обслуговувати клієнтів.

Такі навички можна використовувати у менеджменті, продажах та в сфері охорони здоров’я.

Які професії все ще користуються попитом?

Пандемія COVID-19 продовжує впливати на бізнес по всій країні, тож ви можете подумати про нові можливості працевлаштування, що з’являються. Наприклад, працедавці часто шукають працівників у таких галузях, як продаж споживчих товарів, медицина, постачання продуктів харчування тощо.

Часто працівників наймають ІТ-компанії, що не свідчать про зниження обсягів роботи у цій сфері. Стабільна ситуація в ІТ-галузі є наслідком попиту компаній на обладнання, інструменти та рішення для віддаленої роботи.

Вплив пандемії коронавірусу на скорочення робочих місць також не помітний у фінансовій та бухгалтерській галузях. Це може бути результатом необхідності підтримувати високу фінансову дисципліну та вносити зміни до окремих статей бухгалтерського обліку через оптимізацію організації праці на підприємствах.

Також здебільшого зберігається попит на робітничі спеціальності.

Новий фах

Людям, які раніше працювали у галузі, які постраждалм від пандемії COVID-19, наприклад, у сфері туризму чи готельного бізнесу, можливо, доведеться розширити свій пошук на інші роботи.  Взагалі зміни на ринку праці вимагатимуть від багатьох людей набуття нових навичок, необхідних для працевлаштування. Передбачається, що це явище буде наростати і набувати поширення, особливо в тих галузях, які в даний час зазнають падіння виробництва через відсутність у продажу товарів, які під час пандемії не є речами першої необхідності.

Перегляньте доступні пропозиції веб-сайті obyava.ua

Проаналізувавши свій досвід, навички та якості, знайдіть час, щоб переглянути наявні пропозиції роботи, які можуть підійти саме вам. У вікні пошуку введіть назву роботи, яку ви шукаєте. За допомогою фільтрів  «Сфера діяльності», «Вид роботи», «Графік роботи», «Досвід роботи», «Зарплатня» та «Валюта» можна звузити діапазон пошуку. Ви також можете розмістити на веб-сайті своє оголошення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: робота, карантин, Україна
В тему