В центрі уваги

Машинобудівний факультет ЛНТУ відсвяткував 35-річчя

Машинобудівний факультет ЛНТУ відсвяткував 35-річчя

Сьогодні, 16 жовтня, машинобудівний факультет Луцького національного технічного університету святкує 35-річчя. Відзначити цю подію прибули: ректор ЛНТУ Петро Савчук, доктор технічних наук Сергій Пустюльга та представники професорсько-викладацького складу факультету.

Ректор університету Петро Савчук привітав присутніх з такою важливою датою в історії факультету і висловив сподівання, що незабаром всі святкуватимуть його 50-річчя, адже цей факультет – гордість вишу, а його випускники – будівничі економіки нашої країни.  

«Ми зараз будуємо новий концепт, новий освітній простір, який називається «Луцька політехніка». Не плутайте з польською Лоцькою політехнікою. Я вірю, що колись університет носитиме таку горду назву: Національний університет «Луцька політехніка». Цей європейський бренд, як бачите, приживається в Україні. І колись, якщо ми разом захочемо, ми це зробимо. Я горджуся, що працюю в цьому університеті. І ніколи не жалкував, що переїхав з Тернополя до Луцька», - зазначив ректор.

Про наукові досягнення факультету розповів екс-декан факультету, доктор технічних наук, професор, який 26 років працював над його розбудовою, Сергій Пустюльга.

«З5 років в розвитку нашого університету – це ціла історія. Три факультети ми з вами за цей час народили: економічний, інженерно-конструкторський та будівельний, вдруге. Відкрили 16 спеціальностей, з них 10 розвиваються за освітніми програмами, а 6 – ми передали іншим факультетам. У нас на факультеті ми готували три економічних спеціальності.

За цей період ми випустили більше 12 тисячі випускників. Це означає, що в кожному куточку Волині є наші кадри, які творять промисловість рідного регіону і розвивають країну загалом.

Коли ми починали, то 60-70% викладацького складу мали вищу кваліфікацію і це був найкращий показник в нашому ВНЗ, а тепер у нас практично всі викладачі мають вищу кваліфікацію. Це свідчить про те, що ми не стоїмо на місці, а розвиваємося, працюємо над собою і збагачуємо кадровий склад вишу», - підсумував професор.

За рішенням вченої ради університету, на базі факультету створено нову кафедру лісового господарства.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: ЛНТУ, освіта, луцьк
В тему