В центрі уваги

«Секс – основа подружнього життя», - Вадим Петровський

«Секс – основа подружнього життя», - Вадим Петровський

Вадим Петровський – засновник МЦ «Боголюби», хірург, акушер-гінеколог вищої категорії, кандидат медичних наук.

Його клініка уже 10 років поспіль стійко тримає лідерство зі штучного запліднення у Західній Україні, а також із пластичної та гінекологічної хірургії.

Тут жінкам повертають упевненість у собі, а також дарують омріяну можливість багатьом стати батьками. Про секс, материнство, красу та здоров’я – у розмові з лікарем.

- Чи багато жінок під час карантину зверталися до Вас на процедуру штучного запліднення?

- Попри карантин, люди все одно хочуть народжувати. Це їх природне і зрозуміле бажання, бо розмноження – один з основних інстинктів людства.

Тож, не зважаючи на загальну депресію і паніку, ми продовжували працювати, здійснювали процедури ДРТ, робили ургентні операції.

- Часто доводиться бачити Ваші фото із щасливими батьками на ваших сторінках у соцмережах, Ви товаришуєте із всіма своїми пацієнтами?

- Зі всіма товаришувати немає фізичної можливості, пацієнтів надто багато, майже щодня мене тішать новоявлені батьки, діляться фото, разом радіємо малюкам.

Часто дарують дуже зворушливі речі із вдячності: зліпки дитячих ручок та ніжок, ікони, вірші. Одна пацієнтка з Тернополя,  звернулась до мене у повному відчаї, а після лікування завагітніла та народила сина і  назвала його  Вадимом, записала у професійного оператора в знак подяки, ролик, від якого, у всіх наверталися  сльози щастя.

– Окрім штучного запліднення, у якій ніші ще тримаєте лідерство?

- Ми працюємо вже 10 років і за цей час стали лідерами у Західній Україні з гінекологічної хірургії, пластичної хірургії і репродуктивних технологій. І наш досвід постійно зростає. Ми проводимо лапароскопічним методом 98% операцій, в тому числі надскладних.

При цьому, середній ліжкодень - півтори доби. Це відмінні показники для любої європейської клініки. У 2008 році, ми, перші на Західній Україні, зробили радикальну операцію з видалення матки, без розрізу живота. Тоді ніхто ще й не уявляв, як це робиться, а ми вже це практикували.

Також ми використовуємо передові технології в урології: лікуємо від нетримання сечі, робимо пластики нориць, проводимо лазерне видалення каміння в нирках. Також наші хірурги виконують ряд оперативних втручань загальнохірургічного напрямку: пластику гриж, видалення селезінки, операції на жовчовивідних шляхах та ін.

- Одна з найбільш затребуваних пластичних операцій у жінок – збільшення грудей. Чи змінився метод проведення такої пластики?

- У нас одна із небагатьох клінік в Україні, де роблять пластичні операції зі збільшення грудей через сосковий доступ. Це, коли розріз робиться не під груддю, а по нижній дузі соска – вставляється імплант під м’яз і зшивається.

Це здійснюється малоінвазивним методом і не залишає рубців. Згодом практично не помітно, що там була операція і жінка в майбутньому  може годувати грудьми немовля.

- Яка друга за популярністю, серед пластичних операцій?

- Окрім пластик грудей, популярністю користується і ліпосакція з пластикою живота. Ці операції у нас проводяться за допомогою спеціального приладу – ліпоморцелятора, він  подрібнює жирові клітини й одразу їх відсмоктує, це швидко і ефективно, після нього в тих місцях жир вже не накопичується практично.

Він забезпечує чудовий ліфтинг тканин та скульптурує фігуру в любих проблемних ділянках, не лише на животі. Ліпоморцелятор- прилад американського виробництва, який є золотим стандартом для ліпосакції у світі. Окрім нас, в Україні, лише одна київська клініка має такий же ліпосактор.

- Чи дійсно у Вашій клініці відновлюють дівочу цноту?

- Саме так. Наша клініка єдина, яка займається пластикою зовнішніх та внутрішніх статевих губ і відновленням дівочої цноти. У рік ми проводимо більше десяти операцій із відновлення незайманості.

- У пластичній хірургії також досить поширеною є пластика вагіни. Розкажіть про це детальніше.

- Нещодавно ми придбали лазер, який називається Mona Lisa Touch. Він призначений для шліфування та омолодження шкіри обличчя, усунення стрій на тілі після вагітності.

Цей лазер має вагінальну насадку, яка повністю оновлює слизову вагіни. Деякі жінки втрачають пружність вагіни через пологи, деякі через вік та з інших причин.

У 60 % всіх цих випадків достатньо пройти чотири процедури на Mona Lisa Touch  і тонус вагіни повністю повертається: вона стає тугою, чутливою, відновлюються рельєфи слизової, покращується кровопостачання. Заодно робиться профілактика опущення статевих органів, тож жінка щаслива іде собі додому радувати коханого.

Адже якраз через неякісне, болюче або нечасте сексуальне життя часто відбуваються подружні зради. Сексуальна дисфункція  – це перша причина руйнування сім'ї.

- Як жінці дізнатися: їй потрібна пластика вагіни чи можна обійтися вправами?

- Якщо жінка хоче дізнатися більше про тонус своєї вагіни, вона може звернутись до нас на прийом, після відповідного обстеження лікар радить, що саме, жінці потрібно: лазерне омолодження, оперативне втручання чи можна обійтися спеціальними вправами.

Якщо вагіна не стискає так, як потрібно, статевий член, то в чоловіка слабне ерекція і розвивається імпотенція. Це через те, що на статевому члені є рецептори, які сприймають тонус вагінальних м’язів, і якщо тонусу немає, це шлях до передчасної імпотенції.

Якісний, здоровий секс – основа подружнього життя. А у нашій країні чомусь не розвинені школа і гігієна статевого життя. Жінки не знають, як правильно доглядати за своїми статевими органами, які вправи робити до і після пологів тощо.

На моєму рахунку, після вдало проведених вагінальних операцій та відновлення архітектури інтимних органів, вже чимало врятованих шлюбів.

 - Щиро дякую за цікаву розмову!

Спілкувалась Ірина Бура

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, секс, Лікарі, гінекологія, Фото, Інтерв'ю
В тему