В центрі уваги

У школі села Крупа урочисто відкрили спортзал

У школі села Крупа урочисто відкрили спортзал

У селі Крупа Луцького району (Підгайцівська ОТГ) відбулося урочисте відкриття спортивного залу в ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Захід організували 11 вересня у День фізичної культури і спорту.

На події були присутні голова Підгайцівської сільської об’єднаної територіальної громади Юрій Семенюк, народний депутат України Вячеслав Рубльов, депутат Волинської обласної ради Ігор Лех, директор будівельної компанії «Інвестор» Андрій Розумовський, вчителі, учні та жителі села.

Цікаво, що саме у цій школі з 1 по 8 класи навчався нинішній голова ОТГ Юрій Семенюк. Він розповідає, ще перед війною у Крупі була чеська колонія, а приміщення, у якому зараз облаштована школа, було побудоване під конюшню.

У 1939 році конюшню переобладнали під школу. Як наголосив директор школи Мирослав Філозоф, питання про необхідність спортзалу у школі гостро постало ще у 2008 році, однак лише у 2019-му, коли село увійшло до складу Підгайцівської ОТГ на чолі з Юрієм Семенюком, справа швидкими темпами рушила з місця.

І вже у лютому цього року спортзал був повністю завершений, однак у терміни відкриття втрутилася епідемія коронавірусу. Він також додав, що у школі також оновили фасад та змінили старе пічне опалення на електричне.

Юрій Семенюк наголосив, що практично щонеділі в ОТГ відбувається відкриття нового об’єкта, однак все це було б не можливе без спонсорів, депутатів та підприємців, які, власне, наповнюють бюджет цієї ОТГ.

«Можна багато говорити і планувати, але якщо немає грошей, нічого не зробиш. І саме завдяки Вячеславу Рубльову, Ігорю Леху, Андрію Розумовському ми маємо можливість будувати всі ці об’єкти. На часі – здача нового дитячого садочка, який направду стане найкращим у всій області.

Минулого року було призупинене фінансування цього об’єкта, але Вячеслав Рубльов вирішив це питання на рівні столиці,  і будівництво успішно продовжилося. Також за приміщенням школи, у якій сьогодні проходить відкриття спортивного залу, добудовується спортивний майданчик, залишилися практично останні штрихи.

За допомогою депутатів Вячеслава Рубльова й Ігоря Леха у селах Струмівка та Підгайці з’являться нові дитячі майданчики. Завдяки Ігорю Леху будується дитячий майданчик  у селі Хорлупи, село ще не приєднане до нас, але ми вже працюємо на перспективу, – зазначив Юрій Семенюк.

Вячеслав Рубльов презентував школі сучасний телевізор.

«Приємно, коли потрапляєш у громаду, яка дійсно вболіває за своїх мешканців. І ми бачимо, що процес децентралізації, який рухається в країні, дає свої плоди. І сьогодні керівництво цієї громади може пишатися тими об’єктами, які воно завершило та взяло на свій баланс.

Сьогодні діти отримали комфортні умови для занять спортом, і цим об’єктом направду можна пишатися. Коли ми даємо дітям можливість займатися спортом, вони отримують майбутнє, здоров’я та наснагу до своїх майбутніх перемог і вершин, – висловився нардеп.

До події ретельно готувалися і учні. Вони приготували гостям музичну програму та подякували усім, хто зробив їхні мрії про спортивний зал реальністю. Далі відбулися традиційне перерізання стрічки та обряд освячення нового об’єкта.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, школа, луцьк, спорт
В тему