В центрі уваги

Луцька броварня відкрила фірмовий магазин. Там частують пивом, яке Ви ще не куштували

Луцька броварня відкрила фірмовий магазин. Там частують пивом, яке Ви ще не куштували

28 серпня у Луцьку приватна реміснича броварня «Luchan Brothers' Brewery» відкрила фірмовий магазин, щоб волиняни змогли оцінити незабутній смак справжнього нефільтрованого пива.

Чимало жителів міста завітали на захід, щоб розділити успіх з власниками броварні, скуштувати пива, взяти участь у цікавих розіграшах та й просто під хмільний келих послухати гарну музику.

«Luchan Brothers' Brewery» — сімейний бізнес династії Поповичів, які вироблення напоїв перетворили у прибуткову справу. Зараз вони сміливо називають себе фанатиками своєї справи.

«Ми довго йшли до цієї мети. Ще в 2003 році ми започаткували сімейний бізнес з виробництва безалкогольних напоїв. Спочатку це був луцький квас, потім інші напої, тепер ми вирішили трішки підвищити градус і створити пивоварню. Було прикладено чимало зусиль не тільки наших з братом, але й усієї нашої команди, багатьох друзів і знайомих.

Ніколи не забуду, як ми їздили і переймали досвід по інших броварнях нашої країни, де нас завжди радо зустрічали, ділилися досвідом, навчали, щоб ми могли створити найкраще пиво для лучан», - розпочав такими словами захід один із засновників нової пивоварні Олексій Попович.

Разом з братом Валентином вони урочисто перерізали стрічку та відкрили перший фірмовий магазин Луцької ремісничої броварні «Luchan Brothers' Brewery». Частинку стрічки хлопці віддали батькові Василю Поповичу, який започаткував вироблення якісних безалкогольних напоїв на Волині.

«Наш батько колись знайшов поклади квасу, а тепер допоміг нам знайти ще й джерело пива», - пожартував Валентин Попович.

«Ще у далекому 2003 році я започаткував справу з виготовлення та продажу напоїв. Мої сини на той час ще були школярами. А згодом стали допомагати мені і все це переросло у сімейну справу. Сьогодні ми маємо пивоварню «Luchan», яка сподіваюся буде тішити чудовими смаками пива не тільки мешканців міста, а і його гостей», - додав Василь Попович.

Василь Попович

Василь Попович

Як згодом зізнався Олексій Попович, ідея варити пиво на теренах нашого міста була спочатку спробою розширити свій бізнес, а згодом переросла у справжнє захоплення.

«Думка виробляти пиво виникла 3 роки тому. Але коли ми стали вивчати секрети його виготовлення, то зрозуміли, що хочемо просувати культуру споживання, показати, що пиво це не простий напій, а багатогранний трунок з тисячами різних смаків та сортів, багато з яких лучани й не куштували. Деякі види пива ви могли б спробувати лише за кордоном, а тепер воно є і в Луцьку», - розповів Олексій Попович.

Реміснича броварня «Luchan Brothers' Brewery» пропонує розливне непастеризоване якісне пиво, яке зможе оцінити навіть найзатятіший любитель цього напою.

«Ми маємо чим вас здивувати, повірте. Згодом ми запропонуємо вам оцінити смак крафтового пива з місцевим колоритом. Влітку очікуйте від нас чорничне пиво, малинове, а на осінь – гарбузове. Чому б і ні? Це будуть лімітовані серії. Ближче до зими представимо темні сорти пива, які не залишать байдужими поціновувачів міцного пива», - заінтригував Олексій Попович.

У магазині пивоварні «Luchan Brothers' Brewery» охочі можуть скуштувати 6 сортів пива, які різняться за смаком, кольором та ступенем гіркоти. У них вдало поєднані закордонні традиції виготовлення пива: бельгійські, німецькі, американські, англійські тощо.

Скуштуйте:

  • «Німецький Пілс» – класичне світле пиво з тонким ароматом хмелю та вдало підібраними нотками солоду;
  • «Червоний ель» – м’яке, напівтемне пиво з гірчинкою, з неповторним смаком, кольором та п’янким запахом;
  • «Вітбір» – пиво, де вдале поєднання пшеничного та ячмінного солоду приправлене легкою гіркотою хмелю;
  • «Шварцбір» підійде для любителів кави. Це темне солодкувате пиво, своєрідний ремікс карамелі, шоколаду та кави, який зачарує навіть тих, хто нічого не тямить у пивних смаках;
  • «Американський світлий ель» (АРА) – родзинка пивоварні, яка притягує цитрусовим ароматом та смаком вмілого поєднання різних сортів хмелю;
  • «Індійський світлий ель» (ІРА) – напій не для всіх. Крафтове пиво з хвойно-фруктовим ароматом, з чіткими відтінками гіркоти хмелю. Смак пива розкривається під час споживання. Його неможливо забути чи сплутати з будь-яким іншим.


«Ми стартуємо з фірмового магазину, а потім пиво можна буде скуштувати в інших закладах міста. Вже зараз його можна замовити у ресторані «Форест». В планах відкриття ще й інших подібних магазинів, але все це згодом», - зізнався Олексій Попович.

Редакція t1.ua поцікавилися у лучан, чи смакує їм пиво броварні «Luchan Brothers' Brewery» і яким сортам вони надають перевагу.

Яна, студентка
Я люблю наше волинське українське пиво, воно найкраще. Приємно вражена, що таке якісне смачне пиво варять тепер і в Луцьку. Добре, що є і магазин, де я зможу скуштувати улюблений сорт пива. Полюбляю світле нефільтроване, у нього приємний смак. Темне для мене надто міцне. Я вважаю, що все своє найкраще.

Яструб, музикант
Пиво – один із найстаріших напоїв, що з’явилися на землі. Давні римляни вживали пиво перед сексуальними оргіями. Один із монархів колись казав, якщо Господь нам дав ячмінь і воду, то чому ми не можемо виробляти пиво. І я так думаю. Пиво від «Luchan» я оцінив давно, тому й сьогодні тут. Воно просто класне, саме для таких, як я, що знають толк в таких напоях. Я полюбляю міцне темне пиво, яке в цій броварні особливе. Це пиво зігріває душу і відкриває серце.

Відкриття Luchan Brewery

Завітайте у фірмовий магазин броварні «Luchan» за адресою:
м. Луцьк, вул. Ківерцівська, 49
і скуштуйте смачне та оригінальне пиво

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, пиволучан, пиво, луцькепиво, броварня, лучан, Фото, Волинь
В тему