В центрі уваги

З якими проблемами лучани звертаються до Ігоря Поліщука

З якими проблемами лучани звертаються до Ігоря Поліщука

У Луцьку 11 серпня провів особистий прийом громадян радник луцького міського голови, депутат Луцької міської ради Ігор Поліщук.

Відтак більше 20 лучан прийшли до посадовця, аби розповісти про свої проблеми, попросити про допомогу та поставити запитання, які найбільше турбують.

 «З 2013 року, відколи мене вперше обрали депутатом міської ради, під час особистих та виїзних прийомів я прийняв та поспілкувався із близько 10 000 лучан, які зверталися з абсолютно різними ідеями, пропозиціями та проханнями - від ремонту прибудинкових територій, доріг у приватному секторі, встановлення дитячого та спортивного обладнання до вирішення житлового питання, допомоги на лікування та іншого.

Однак спілкування з лучанами дає можливість бути в курсі усіх проблем та потреб людей, розуміти чого люди потребують найперше, чого очікують від міської влади», - розповів радник. 

На вулиці Гончарівка, 20 потерпають від підтоплень та просять дитячий майданчик

Із проблемою підтоплення до Ігоря Поліщука звернувся голова ОСББ по вулиці Гончарівка, 20, що у Луцьку, в районі Львівської:  

«Мешканці нашого багатоквартирного будинку на вулиці Гончарівка, 20 вже звертались до міської ради щодо вирішення проблеми із незадовільним водовідведенням, а також відсутністю дорожнього покриття. Просили внести нас у перелік об’єктів капітального ремонту вулиць та прибудинкових територій міста Луцька на 2019-20 роки і профінансувати ремонт за кошти з місцевого бюджету.

Насамперед дякуємо, що врахували наші побажання, та запланували ремонт нашої багатостраждальної вулиці, яка повсякчас потерпала від підтоплень. Вода наводняла підвали будинку. На дорозі постійно були калюжі, а під час грози наша прибудинкова територія просто «плавала».

Але просимо  перед проведенням ремонтних робіт фахової консультації спеціалістів, які б і визначили найоптимальніший варіант облаштування системи водовідведення.

Крім того, зважаючи, що в нас дуже затишний двір, до нас часто приходять мами з дітками. Гуляють, граються, спілкуються. Але нам дуже не вистачає хоча б гойдалки чи пісочниці біля будинку».  

«Щодо ситуації із підтопленням, то до вас приїде начальник департаменту ЖКГ Луцька, аби вирішити ситуацію з водовідведенням.

А маленьких мешканців, що приходять гуляти  до вашого будинку, ми можемо порадувати не лише пісочницею, а цілим ігровим комплексом, який складається з гірки, турніку, гойдалки та, зокрема, пісочниці. Ми закупили подібні дитячі комплекси, отож, впевнений, до кінця серпня 2020 зможемо вам поставити один з них», - зауважив Ігор Поліщук.

 В районі Дубнівської просять вирішити проблему з дорогою

На підтоплення вулиці скаржаться і мешканці приватного будинку, розташованого в районі Дубнівської.

«Коли в нас ремонтували дорогу від вулиці Садовського до Паторжинського, залишили недоробленою діляночку буквально 50 метрів на Об’їзній, що межує з Луцьким Цегельним заводом №1. І саме цей відрізок дороги перебуває в надзвичайно занедбаному стані.

Так склалося, що тільки будинок моїх стареньких батьків має вихід на цю вулицю. І їм неможливо ні пройти, ні проїхати. Крім того, що там складно пройти, то ще наше подвір’я постійно підтоплює. Ми вже і піднімали його, перероблювали ворота, але при найменшій зливі мої батьки «пливуть».

Раніше, коли усі дороги були ґрунтовими, волога хоча б трішки вбиралась у ґрунт.   А зараз вода просто річкою пливе по нашій вулиці, і все на наше подвір’я. Тож плачевну і без того ситуацію посилює відсутність найменшого водовідведення.

А ще нас дуже бентежить конфлікт з один з наших сусідів. Чоловік чомусь вирішив, що цей відрізок дороги належить йому, і він може робити там все, що завгодно. Тому у нас виник конфлікт, що продовжує тривати й по цей день. Нам навіть довелося кілька разів викликати поліцію, проте…».

«З 2017 року ми приділяємо значну увагу ремонту вулиць у приватних секторах Луцька. Так, ми зуміли за три роки загальну кількість вулиць без твердого покриття зменшити вдвічі, виділивши на їхні ремонти гроші з міського бюджету.

І ми будемо продовжувати й надалі ремонтувати вулиці. На жаль, епідемія коронавірусу та невелике недовиконання бюджету відобразилась на темпах нашої роботи.  

Однак, незважаючи на перепони, ми можемо ремонтувати невеличкі проблемні  вулички. Відтак, щодо цієї вулиці я дам завдання начальнику ЖКГ замовити проект ремонту цієї ділянки, надалі ми оголосимо тендер на виконання робіт, адже сума ремонту буде однозначно більшою за 50 тисяч. Фахівці порадять, як зробити так, щоб вода більше не затікала на ваше подвір’я.  І через місяць можемо розпочинати ремонт.

А щодо сусіда, який, за Вашими словами, привозить будівельне сміття, робить якісь незрозумілі земельні насипи на території, що перебуває у власності міста, то це є порушенням правил благоустрою. Викликайте групу оперативного реагування муніципальної поліції Луцька, вона складе протокол та оштрафує порушника», -   знайшов вихід з ситуації Ігор Поліщук.

На вулиці Замковій у Старому місті людям не продовжили договір оренди землі  

Роз’яснити ситуацію, чому їм не продовжили договір оренди землі, попросили Ігоря Поліщука мешканці будинку по вулиці Замковій, 21:  «В нас закінчився попередній договір оренди землі. Ми подали відповідні документи, і на одній з останніх сесій Луцької міської ради депутати проголосували проти продовження. Нам незрозумілі причини, адже нічого не змінилось, зокрема, призначення цієї земельної ділянки – обслуговування житлового будинку. Ми не планували змінювати призначення, чи щось будувати.  В нас там дерева ростуть, полуничка тощо».

«Єдиним поясненням ситуації не продовженням вам договору оренди є те, що Старе місто є зараз досить гострою темою. І я неодноразово стикався з різними махінаціями, коли особливо підприємливі люди повикупляти незаконно  там ділянки, приватизували їх, та набудували оті страшні прибудови, що паплюжать вигляд   історичної частини Луцька. Тому, якщо ви не прагнете змінити цільове призначення цієї ділянки та щось будувати, ваше питання вирішиться позитивно, я впевнений, під час наступної сесії міської ради», - наголосив Ігор Поліщук.   

В історичній частині міста лучани переймаються зовнішнім виглядом будинку

Жителька будинку, розташованого поблизу Лютеранської кірхи, поскаржилась Ігорю Поліщуку, що фасад дому у плачевному стані: «А повз будинок ходить багато туристів, фотографуються. І мені та моїм сусідам  дуже соромно, що не маємо змоги відремонтувати фасад. Наш будинок розділений на 4 квартири, в яких проживають пенсіонери та родини  з маленькими дітьми. Тож фінансової можливості самотужки відремонтувати фасад немає. Та й сам будинок руйнується, стіни тріщать, дах протікає».

«Хочу зауважити, що міська рада не проводить ремонт фасадів приватних будинків, які є власністю мешканців. Але будинки у Старому місті є виключенням з  правил, і ми зараз розпочали процес ремонту  фасадів будинків в історичній частині міста, напевно, наймасштабніший  за весь час Незалежності України.

Так, близько 25 фасадів буде відремонтовано, аби своєю естетичною непривабливістю не відлякувати туристів.  

Якщо говорити про конкретно цей будинок, мешканці якого звернулися до мене за допомогою, то думаю, що до кінця вересня ремонт фасаду буде зроблено», - наголосив Ігор Поліщук.  

«Попри карантин я продовжую проводити прийоми і допомагати у вирішенні потреб і проблем мешканців Луцька.

У разі необхідності прийти на прийом із проблемами або проханнями, прошу писати у приватні повідомлення в messenger для узгодження часу й дати зустріч», - запросив  громаду Луцька до конструктивного спілкування радник Луцького міського голови Ігор Поліщук.

Ірина Белоцька

Фото зі сторінки Ігоря Поліщука в Facebook

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, луцьк, луцька міська рада, ігор поліщук
В тему