В центрі уваги

Чи варто розпочинати капітальний ремонт квартири у 2020 році

Чи варто розпочинати капітальний ремонт квартири у 2020 році

Слово «ремонт» у багатьох викликає неприязнь, адже це тривалий, витратний та виснажливий процес. А тому його початок більшість намагається відкласти на невизначений термін. Однак якщо добре підготуватися, розробити чіткий план і точно розрахувати бюджет, все може скластися якнайкраще, і вже через кілька місяців ваше помешкання буде не впізнати. Що таке капітальний ремонт квартири і чи варто планувати його у 2020-му, детальніше у нашій статті.

Коли доцільно розпочати капітальний ремонт

Є лише одна вагома причина розпочати капітальний ремонт — бажання радикальних змін, готовність позбавитися від усього старого та набридлого, і створити абсолютно новий простір. Однак період карантину — не найкращий час для цього. Зараз в багатоквартирних будинках усі мешканці цілодобово знаходяться вдома, і постійний шум стане для всіх занадто важким випробуванням. Проте у період самоізоляції можна все ретельно продумати та спланувати. А після того, як карантин завершиться, одразу розпочати роботи.

Як можна підготуватися до ремонту у квартирі під час карантину

В період карантину будівельні компанії не зупинили свою роботу, а лише пішли онлайн. Тому без зайвого поспіху ви можете знайти майбутнього підрядника, зв’язатися з ним, обговорити усі деталі та підготувати договір.

Якщо плануєте виконати перепланування приміщення, знайдіть ще і професійного дизайнера. Ці фахівці зараз працюють з клієнтами у відеочаті. Ви можете заздалегідь обговорити усі ваші задуми. Дизайнер врахує розміри приміщення, його особливості, ваші побажання та запропонує на вибір кілька варіантів дизайн-проєкту.

Поради щодо складання кошториса

Щоб не вийти за рамки бюджету, потрібно правильно скласти кошторис. Краще цю справу доручити фахівцю. Він: 

  • визначиться з повним обсягом робіт;
  • підготує необхідні документи: план квартири, план демонтажних, монтажних робіт, план розміщення комунікацій тощо;
  • складе список необхідних будівельних матеріалів та розрахує їх кількість;
  • порівняє ціни на будівельні матеріали в різних постачальників і розрахує, скільки витрат зажадає капітальний ремонт приміщення;
  • за необхідності внесе до кошторису витрати на придбання меблів та техніки.

Додатковий бонус карантину — щедрі знижки у багатьох будівельних інтернет-магазинах. І це чудова нагода заощадити, якщо у вас є місце для зберігання будівельних матеріалів.

До кого можна звернутися, щоб розрахувати вартість капремонту

Звичайно, усі розрахунки можна зробити самостійно. Проте для цього потрібна певна підготовка. Найкраще звернутися до професіоналів. Ідеальний варіант — вибрати компанію, у якої в штаті працюють усі необхідні фахівці. Прикладом такої організації є ремонтно-будівельна компанія «РБК Кронос». Якщо ви одразу звернетеся до її офісу, вам більше не потрібно буде турбуватися про пошук окремих майстрів. Як і будь-яка серйозна компанія, фірма виконає капітальний ремонт під ключ, не турбуючи вас.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему