Поради

Шторки для душа. Якими бувають шторки для душа?

Шторки для душа. Якими бувають шторки для душа?

Недавно робили ремонт, а вже втомилися від одноманітності? Бажаєте освіжити ванну кімнату, не витрачаючи часу, сил та значних коштів? Тоді, гайда в магазин! Шторки для ванної відкриють друге дихання вашому інтер’єру.

 

Шторки для душу та ванної створені для того, аби захищати підлогу від розбризкування води. Проте, якщо відповідально поставитися до цієї покупки, занавіски можуть перетворитися на вдалий декоративний елемент. Сьогодні виробники пропонують величезний вибір розмірів та широкий спектр малюнків.

 

В магазині вам запропонують занавіски з різних матеріалів:

 

Поліетилен – дешевий та простий в експлуатації. Він легко забруднюється, погано переносить прання, а на його поверхні часто оселяється цвіль. Часто виготовляють неякісний матеріал: фарба вицвітає, а занавіска неприємно пахне резиною. Проте, низька ціна дозволяє частіше міняти цей елемент, що забезпечує не лише гігієнічність, а і свіжість інтер’єру.

 

Вінілові штори для душа виготовляють з полівінілхлориду. Це дорожчий та якісніший матеріал. Він менше забруднюється та не деформується при пранні. Проте, не витримує прасування. Застарілі плями можна вивести хлорованими засобами. Служать такі занавіски до 3-х років.

 

Тканинні штори для душа виготовляють з водовідштовхувальним просоченням. Радуватимуть вас такі занавіски до 12 років. Їх можна прати у автоматі та прасувати. Вони дорогі та пасують просторим приміщенням.

 

Скляні перегородки – найдорожчі у цьому рейтингу. Виготовлюються з металевого каркаса і скла. Зазвичай, це прозорі двері з декоративними малюнками. Такі перегородки тяжкі у прибиранні та стають відмінною основою для розповсюдження грибка. Проте, вони не замінні при ексклюзивному дизайні. Дешевший аналог скла – пластик.

 

Купуючи занавіски, користуйтесь порадами дизайнерів:

– обираючи шторку для душа, пам’ятайте, що вона має доповнювати інтер’єр кімнати, а не зливатися з ним;

– звертайте увагу на елементи, відтінок яких поєднується з кольоровою гамою ванної;

– якщо кімната оформлена у світлих тонах, сміливо купуйте шторки для душа з яскравим візерунком;

– бажаєте, аби все було під рукою? Тоді купуйте занавіску з кишенями. Тут можна ховати шампуні та мочалки;

– інтер’єр маленької ванни не набридливо підкреслить напівпрозора занавіска.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр
В тему