Поради

Єгипет: що подивитись окрім пірамід

Єгипет: що подивитись окрім пірамід

Єгипет – це не лише пісок, верблюди та піраміди. І це зрозуміє кожний, хто відвідає 5 туристичних пунктів описаних у статті.

Єгипет – атмосферна та магічна країна, яка дивує туристів. Жаль, що більшість екскурсій, які замовляють наші співвітчизники обмежуються пішою прогулянкою навколо пірамід. Стаття розповість про інший Єгипет. Визначні місця, які тут перелічені, закарбуються у вашій пам’яті на все життя.

Цвинтар дайверів

Хочете підводну екскурсію? Вам на узбережжя міста Дахаб. Там знаходиться одна з найзагадковіших підводних вертикальних печер, які називають Блакитними дірами. Її глибина – 130 метрів, а діаметр близько 50. Печера входить у десять найнебезпечніших місць світу.

На узбережжі встановлювали меморіальні таблички водолазам, які тут загинули. Проте картина була настільки гнітючою, що влада заборонила ставити меморіальні дошки.

Екскурс в минуле

Вважаєте, що у музеях нудно? Завітайте у Каїрский єгипетський музей! Тут ви побачите статуї фараонів, прикраси цариць, мумії та саркофаги. У колекції – 150 тисяч експонатів. Подивитися буде на що.

Червоне диво пустелі

Диво Єгипту – Кольоровий каньйон, протяжністю 5 кілометрів. Висота сягає 25 – 30 метрів, а ширина – від 2 до 10. Гладенькі стіни заворожують туристів різнобарв’ям відтінків. На декілька годин мандрівник потрапляє на іншу, фантастичну планету.

Колоритний базар

Серед заплутаних, старовинних вуличок ринку Хан аль-Халілі завмерла історія, і в повітрі повисла казкова атмосфера XVI століття. Туристи йдуть сюди не стільки за покупками, як за враженнями. Одні торгуються з продавцями за чудернацькі фрукти, інші, в крихітному магазинчику, п’ють каву та курять кальян.

Людна пустеля

Втомилися лежати на пляжі? Гайда у долину Ехо. Поблизу міста Шарм-эль-Шейх розляглася кам’яна пустеля. Екстремали ганяють на квадроциклах, а естети спілкуються з місцевими та смакують національними стравами у селищі бедуїнів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, туризм
В тему