Поради

Як знизити витрати на опалення

Як знизити витрати на опалення

Будь-який власник заміського будинку при підрахунку коштів, які доводиться витрачати на опалення приходить в жах. Адже неважливо, який вид палива вибрано: вугілля, дрова чи газ – в будь-якому випадку витрати вражають. Тому цілком зрозуміло, що виникає запитання: як заощадити і при цьому постійно жити в теплому і затишному будинку? На щастя, це цілком можливо.

 

У першу чергу слід провести оптимізацію системи теплопостачання. Досить часто можна побачити таку картину: потужний котел працює цілодобово, пожираючи дороге вугілля чи газ, а мешканцям будинку від цього стає дуже спекотно, тому вони відчиняють вікна. Тому потрібно провести ряд енергозберігаючих заходів. І найбільш ефективним з них стане встановлення термостатів на радіатори опалювальні. Як показує практика, гнучке регулювання температури в приміщеннях дозволяє скоротити споживання тепла приблизно на 15-20 відсотків. А отже, ви будете витрачати на 20 відсотків менше на купівлю палива. Та й ресурс опалювального котла збільшиться приблизно на стільки ж відсотків. Термостати мають досить низьку ціну. Відтак після їх встановлення вони повністю окупляться за десять-п'ятнадцять днів при опалювальному сезоні.

Наступним кроком, без якого не повинен обходитися жоден монтаж опалення, стане встановлення клапанів балансу. Багатьом знайома така проблема: нижні поверхи будівлі просто задихаються від спеки, в той час, як на верхніх поверхах неможливо перебувати без теплого одягу. Це відбувається через нерівномірний розподіл гарячої води в радіаторах. Тому саме балансувальні клапани зможуть позбавити вас від такої проблеми. Вони рівномірно розподіляють всю наявну гарячу воду між радіаторами на всіх поверхах. Завдяки цьому температура буде приблизно однаковою як на першому поверсі, так і на третьому. Обходиться встановлення і налаштування клапанів досить недорого, а ефект приносять дійсно прекрасний – витрати на опалення можуть знизитися на 30 відсотків!

Можливо, варто витратити серйозні гроші при купівлі обладнання і відразу придбати сучасний опалювальний котел з додатковими функціями. Він зможе стежити за тим, яка температура в кімнатах і на вулиці і, вже виходячи з цього, вирішувати, чи варто працювати в повну силу, чи можна знизити кількість виробленого тепла. А це не тільки чудово заощадить ваші кошти, але й просто зробить перебування в будинку більш приємним: не доведеться бігати і вручну регулювати потужність котла.

Також щільно підігнані подвійні вікна і шар утеплювача на зовнішніх стінах приміщення дозволить значно скоротити кількість тепла, яке витрачається марно щохвилини.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Ремонт
В тему

Останні матеріали