Поради

Де відпочити взимку: сонячні Шрі-Ланка та Об’єднані Арабські Емірати чи засніжені Словаччина та Болгарія

Де відпочити взимку: сонячні Шрі-Ланка та Об’єднані Арабські Емірати чи засніжені Словаччина та Болгарія

Канікули не за горами, тому просто зараз варто подумати над тим, де відпочити взимку. Одні в холодну пору року мріють поніжитися під теплим сонечком та поплюскатися у водичці, тоді як інші віддають перевагу активному відпочинку на засніжених гірськолижних курортах Європи.

То ж що обрати, золоті пляжі, які омивається теплим морем чи льодові гірські вершини?

Ми відшукали найкращі та найпопулярніші напрямки для зимових канікул.

Щиросердечна Болгарія: Банско, Боровець, Пампорово

Болгарія – прекрасна країна з гостинним народом. Туристів ваблять красиве море, золоті пляжі та високі, кришталеві гори, які зачаровують своєю дикою красою. Та якщо влітку їхати у Болгарію потрібно заради теплого моря, то взимку ця країна запрошує на гірськолижні тури.

Якщо вам смакує ідея лижних болгарських канікули, то їхати варто у Банско, Боровець чи Пампорово. Лише вчитайтеся у ці назви і ви зможете відчути, як під лижами хрустить сніг, а адреналін в крові закипає.

Це найвідоміші та найсучасніші курорти, обладнані відмінними трасами для всіх категорій лижників і сноубордистів. Поблизу кожного курорту працюють гірськолижні школи, інструктори яких всього за кілька днів поліпшать ваші навички їзди.

Після катання одних гостей чекають затишні ресторанчики зі щедрою болгарською кухнею, а інших яскраве нічне життя.

Який курорт вибрати у Болгарії?

Банско. Миле, маленьке, доглянуте містечко, яке розгорнулося серед високих гір, поблизу Національного парку Пірин. Якщо ви задумуєтесь над тим, де відпочити взимку, то вам буде цікаво дізнатися, що лижний сезон тут стартує з грудня і триває до травня.

Ввечері можна прогулятися вуличками, які забудовані будиночками XVIII-XIX століття та посмакувати місцевим вином з погребів.

Боровець. Це місце заснували як мисливське угіддя, і у свій час тут частенько проводили зиму болгарські царі. До слова, туристам організовуються екскурсії у колишні мисливські резиденції правителів.

Саме тут найдовші і найзручніші гірськолижні траси, а інструктаж проводять колишні Олімпійці.

Пампорово. Самий сонячний болгарський зимовий курорт. Окрім гірськолижних трас, курорт славиться термальними джерелами. Радонові та сірчані ванни, навіть за короткий термін, поправлять ваше здоров’я.

Сніжна Словаччина: Ясна і Доновали

Які країни варто відвідати зимою? Гостей щиро запрошує Словаччина. Це незіпсовані цивілізацією казкові краєвиди, густі ліси і величні гірські вершини, таємничі середньовічні замки та цілющі мінеральні джерела. А ще Словатччина славиться приголомшливими гірськолижними курортами, – Ясна і Доновали, які ваблять, як любителів зимових видів спорту, так і професійних спортсменів з усіх куточків світу.

Курорти мають надзвичайно розвинену інфраструктуру. Тут працюють магазини, пункти прокату гірськолижного спорядження та школи, в яких викладають кваліфіковані інструктори.

Який курорт вибрати у Словаччині?

Доновали. Село розташоване у самому «серці» національного парку Низькі Татри. Пункт умовно розділений на два гірськолижних району: один з трасами для початківців, другий для досвідчених лижників. Окремі траси освітлюються, тому можливе нічне катання.

Родзинки курорту – політ на пароплані та змагання собачих упряжок.

Ясна. Курорт міжнародного рівня. Саме у Ясна щорічно проходять спортивні змагання, які включаються в календар Кубка Європи.

Є траси для вечірнього катання.

Крім гірськолижного відпочинку на курорті можна помилуватися водоспадами Вайсковскої долини і підземними просторами Бистріанскої печери. Працює аквапарк «Татраландія», з відкритими термальними басейнами та водяними гірками.

Неметушлива Шрі-Ланка

Куди полетіти зимою? Якщо хочете змінити сніжні замети на жовтогарячий пісок, тоді вам на Шрі-Ланку, яка у перекладі з санскриту звучить, як «славна, благословенна земля». Європейці ж називають острів давнім містичним іменем Шрі-Ланка.

Шрі-Ланка радує туристів неймовірною екзотикою. Взимку повітря прогрівається до +29°C. Весь день стоїть ясна сонячна погода, яка сприяє розслаблюючому відпочинку на безкрайніх пляжах з білим піском і величезними кокосовими пальмами. Саме взимку сюди злітаються дивовижні птахи, розпускаються п’янкі екзотичні квіти, а сині кити впритул підпливають до берегів.

Туристів запрошують на дивовижні екскурсії у казкові ботанічні сади, стародавні храми і монастирі. На Шрі-Ланці великий вибір спортивних клубів, що пропонують заняття дайвінгом, віндсерфінг, вітрильний спорт, водні лижі, підводне полювання.

Запаморочливі Об’єднані Арабські Емірати

Куди полетіти на море зимою? Країна казково багатих шейхів, Об’єднані Арабські Емірати, ласкаво запрошує туристів у сонячне літо. Тут серед пісків нескінченної пустелі в небо злітають хмарочоси зі скла і металу; тут старовинні звичаї переплелися з новітніми технологіями.

Найкращий час для відпочинку – з кінця жовтня по квітень. Країна пишається чистим морем і бездоганними пляжами. Море прогрівається до комфортної температури, а воду в басейнах підігрівають до +25-27°C.

В Еміратах знаходяться найбільший в світі акваріум, гірськолижний комплекс в пустелі, дивовижної краси мечеті і, звичайно ж, безліч торгових центрів з тисячами магазинів.

Гастрономічні гурмани в захваті від кухні: в готелях подають омарів на грилі, свіжу рибу і молюски. Якщо ж захочеться чогось цікавенького, скуштуйте місцевий кебаб, ситні закуски на основі нуту, екзотичні фрукти чи морозива на верблюжому молоці.

***********************************************

СПОНСОР ПУБЛІКАЦІЇ — ТУРИСТИЧНА АГЕНЦІЯ «GENEZYS+»

 

Менеджер з туризму Ірина +38 067 889 52 79

Менеджер з туризму Наталія +38 066 76 74 622

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: туризм, відпочинок
В тему