Люди

У 71 рік став абсолютним чемпіоном України

У 71 рік став абсолютним чемпіоном України
Микола Оніщук

Традиційно ми звикли, що люди на пенсії часто хворіють, проводять дні перед телевізором і нарікають на різноманітні болячки. Натомість Микола Оніщук на власному досвіді показує, що життя пенсіонера може бути абсолютно іншим.

Цими днями він став абсолютним чемпіоном України зі спортивної ходьби серед ветеранів, йдеться у публікації в газеті «Твій вибір».

– Спортом я захопився ще в школі, – розповідає житель міста Красилів. – Тож з десятого класу активно ним займаюся. Кожного дня тренуюся у спортзалі, на відкритому майданчику або взагалі в лісі. Тренування триває півтори-дві години. Опісля – робота по господарству. У теплу пору року працюю на городі, ходжу в ліс, де заготовляю лікарські рослини, збираю ягоди та гриби. Таким чином протягом дня проходжу до 30 кілометрів.

Завдяки активності майже ніколи не хворію. А коли й трапиться застудитися, то лікуюся не медикаментами, а чаєм із цвіту липи, акації чи малини. До речі, за все життя я лише двічі лежав у лікарні. Перший раз у 1980 році, коли вчадів, а вдруге – коли оперували грижу. Завдяки спорту у мене чудове самопочуття, а ще стабільний тиск – 130 на 70.

Чоловік розповідає, що в нього – чотириразовий прийом їжі. Причому, їсть у чітко визначений час. На сніданок – варене яйце і порція салату зі свіжих або квашених овочів. До салату додає два зубчики часнику, які попередньо пропускає через прес. Або сухі листочки кропиви.

Також любить вівсяну, ячмінну та гречану каші. Води майже не вживає, натомість п'є березовий сік або квас. А ось першої страви не вживає. Каже, що не любить. А ще абсолютно не п'є алкогольних напоїв. І має стабільну вагу – 58 кілограмів при зрості 165 сантиметрів.

– І почуваюся так, наче мені 40 років, – каже пан Микола. – На змаганнях серед ветеранів із спортивної ходьби я здолав 10 кілометрів за одну годину 4 хвилини і 29 секунд. І став абсолютним чемпіоном України. А це приємно. До того ж дуже корисно для здоров'я, бо під час спортивної ходьби задіяні майже 300 м’язів.

Ксенія Фірковська

БІЛЬШЕ ПРО ВІДОМИХ ТА ЦІКАВИХ ЛЮДЕЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ» В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: спорт, здоровий спосіб життя
В тему

Останні матеріали