20 Листопада 2017
Новини

Миття посуду позитивно впливає на здоров’я

Миття посуду позитивно впливає на здоров’я

Щоденні легкі фізичні вправи, до яких можна зарахувати біг і миття посуду разом з іншими домашніми обов’язками, позитивно впливають на тривалість життя, стверджується в роботі американських медиків, опублікованій у Journal of the American Geriatrics Society – пише ria.ru.

У дослідженні взяли участь шість тисяч жінок у віці від 65 до 99 років. Учені відстежували їхню фізичну активність за допомогою фітнес-трекерів протягом тижня, після чого лікарі спостерігали за станом здоров’я пенсіонерок наступні три роки.

Згідно з отриманими результатами, смертність тих, хто приділяв фізичній активності принаймні 30 хвилин у день, виявилася на 12% нижчою, ніж серед тих, хто провадив переважно нерухомий спосіб життя. Збільшення щоденного навантаження до години знижувало ймовірність померти на 39%.

Вчені відзначають, що під визначення фізичної активності потрапляють домашні обов’язки, серед яких прибирання та миття посуду, а також прогулянки на свіжому повітрі.

«Довгий час вважалося, що такої діяльності недостатньо, щоб бути здоровим. Але тепер у нас є доказ, що навіть легке навантаження знижує для жінок імовірність померти в наступні три або чотири роки», – каже старший фахівець дослідження Андреа Лакруа. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему