14 Листопада 2017
Новини

Шкуродера-садиста засудили на півроку за звірське побиття кота

Шкуродера-садиста засудили на півроку за звірське побиття кота

Цей жахливий випадок стався минулого року в Києві. Місцева жителька подзвонила до зоозахисної організації і повідомила, що чоловік на власному подвір’ї жахливо знущається над котом – повісив його за шию і безжально б’є. При цьому тварина несамовито верещала. Очевидцем ситуації став і син небайдужої жінки, отримавши при цьому сильний стрес. Поки велося слідство, у обвинуваченого народилась дитина і померла дружина.

Згодом затриманий пояснив свою поведінку «вихованням» тварини і карою за те, що кіт ловив пташок на дереві. Була викликана поліція, почалися суди й нещодавно чоловіка засудили до півторарічного ув’язнення.

Обвинувачений, 32-річний Дмитро Кияниця жив разом із дружиною в будинку в Києві. За ним не було помічено дивної поведінки аж до випадку із котом. Він працював програмістом. Але його тортури над твариною зробили чоловікові недобру славу на всю країну.

Голова благодійного фонду захисту тварин «Маленьке сердечко» Юлія Петренко розповіла, що того дня до неї подзвонила незнайомка і переляканим голосом розповіла про звірську розправу над котом.

– Я абсолютно випадково на той момент проїжджала неподалік, тож за кілька хвилин прибула за вказаною адресою, – пригадує Юля. – Дорогою викликала поліцію. Поки їхала, попросила дівчину знімати на відео все, що вона бачить, як би важко це не було. Нам були потрібні докази.

Телефонувала до Юлії Світлана Лаврикова, яка того дня гостювала у подруги. Її син виглянув у вікно, бо почув, як моторошно кричить тварина.

– Там неадекватний чоловік без упину бив підвішеного за шию кота гумовим шлангом, – розповіла Світлана. – Потім він зняв його із дерева і поволік за мотузку у двір.

Юля і Світлана полізли рятувати кота, а садист вибіг назустріч із великим ножем у руці, кажучи, що це його кіт і він робитиме із ним все, що захоче.

Чоловік відверто здивувався появі поліції і не міг зрозуміти, за що його арештували.

Кіт вижив. Його забрала Світлана Лаврикова. Вона займалася лікуванням тварини, в якої були зламані хребет і ребра. Зараз котик має спокійне життя у новій родині.

А судовий процес над Дмитром Кияницею тривав півтора роки. За цей час у нього народилася дитина та померла дружина.

На перше засідання під будівлею Голосіївського суду зібралося чимало небайдужих зоозахисників. Гаслами й плакатами люди вимагали справедливого покарання для шкуродера. Натомість підтримувати злочинця, крім адвоката, приходили і догхантери, про криваве захоплення яких свідчила відповідна символіка на одязі.

Дмитро на слуханнях не міг підняти очей догори, часом навіть плакав. Виправдовувався, як міг.  Сказав, що шкодує про скоєне й у 32 роки нарешті зрозумів, що так робити не можна.

Потім суддя запропонувала переглянути відеодокази, зняті шокованою сусідкою. Навіть без звуку відео змогли додивитися не всі. Адекватним людям важко було навіть бачити, як майже 15 хвилин молодик у трусах і майці лупить по слабенькому тільцю повішеного кота, як той неймовірним способом намагається вирватися, охоплений але поламаний хребет і випуклі назовні реберця дозволяють тільки звиватися.

Підсудний постійно просив вибачення у присутніх. Але суддя на скупі сльози каяття не зважила й у липні 2017 року Кияницю визнали винним і засудили до позбавлення волі строком на шість місяців.

8 листопада адвокат шкуродера намагався оскаржити рішення суду першої інстанції. Шкуродер традиційно плакав, приніс із собою позитивні характеристики від психіатра та навіть церкви, де нібито частенько молився. Просив співчуття, адже у нього нещодавно померла дружина, залишивши на нього новонароджену доньку.

Суддям Апеляційного столичного суду знадобилося 15 хвилин, аби прийняти остаточне рішення і... залишити незмінним попередній вирок: півроку під арештом. Щоправда, рішення набуде чинності через три місяці. Кияниця має право оскаржити й це покарання. Та адвокат не впевнений, чи варто починати. Каже, його підзахисний Дмитро до останнього сподівався, що за знущання відбудеться тільки штрафом.

Кристина ЛОМЕНКО, за матеріалами видання «Прес-центр»

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему