12 Листопада 2017
Новини

Як виглядала шотландська «відьма», яка померла 300 років тому?

Як виглядала шотландська «відьма», яка померла 300 років тому?

У 1704 році її звинуватили в чаклунстві і засудили до смертної кари.

Команда вчених з Університету Данді опублікувала портрет шотландки Ліліас Еді, відтворений за фотографіями її черепа. На початку XVIII століття жінку піддали тортурам і засудили до тюремного ув'язнення як «відьму». Влада звинувачувала Ліліас в чаклунстві і тому, що вона займалася сексом з дияволом. Шотландка пішла з життя незадовго до майбутньої страти (жінку повинні були спалити) - імовірно, в результаті суїциду, пише birdinflight.com.

«Відьму» поховали неподалік від її рідного села Торріберн, у прибережній смузі, що затоплюється під час припливів. Тіло накрили величезною кам'яною плитою, яка, як вважалося, повинна перешкодити дияволу воскресити її з мертвих.

Приблизно через 100 років хтось із місцевих жителів розкопав місце поховання і дістав череп Ліліас, щоб спробувати продати. Його придбав музей Сент-Ендрюського університету, на території якого череп зберігався до початку XX століття, поки не зник. До зникнення його все ж встигли сфотографувати - ці знімки і були використані для відтворення особи Ліліас Еді.

За словами одного з учених - Крістофера Ринна, який працював над реконструкцією особи, портрет, який вийшов, - швидше за все, єдине достовірне зображення шотландської «відьми».

Останки більшості звинувачених в чаклунстві жінок в той час зазвичай просто спалювали.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему