7 Листопада 2017
Новини

Чи адаптовані луцькі вулиці для незрячих?

Чи адаптовані луцькі вулиці для незрячих?

Сьогодні у Луцьку відбувся експеримент «Відчуй життя у темряві» за участю активістів ГО «Генерація успішної дії» та радника міського голови, депутата Ігоря Поліщука. Йому вручили  допоміжний атрибут – спеціальну білу тростину, яку використовують незрячі для орієнтації у просторі і він досліджував наскільки луцькі вулиці пристосовані для людей з вадами зору.

Як поінформували у відділ інформаційної роботи міської ради, експеримент розпочали вулиці Богдана Хмельницького та поїздки у маршрутному таксі, яке виявилося неадаптованим для незрячих, оскільки було відсутнє озвучення зупинок.

Під час руху вулицями міста учасники експерименту змогли переконатися, що незрячі люди у Луцьку щодня змушені долати чимало перешкод. Зокрема, на вулиці Тараса Шевченка, як і на більшості вулиць нашого міста, немає тактильної плитки, немає озвучення на пішохідних переходах.

«Надзвичайно важко пересуватися у темряві, не маючи змоги повноцінно бачити світ навколо себе», - поділився враженнями про участь в експерименті Ігор Поліщук. – «На тротуарах вулиць немає тактильної плитки. Через це людина не відчуває, де закінчується тротуар і починається проїжджа частина. Окрім цього, відсутнє озвучення на пішохідних переходах. Відсутнє озвучення зупинок у громадському транспорті, а ще немає сповіщення на зупинках громадського транспорту про те, який номер маршруту наближається. І це лише невелика частина незручностей, з якими щодня доводиться зіштовхуватися людям із порушеннями зору. Тому завдання міської влади - зробити місто Луцьк адаптованим до потреб таких людей».

Він додав, що вже у наступному році на вулицях Луцька буде прокладено тактильну плитку. Також буде облаштовано озвучення на пішохідних переходах та проведено перемовини із перевізниками щодо озвучення зупинок у громадському транспорті.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему