14 Серпня 2024
Новини

Як Байден прокоментував операцію в Курській області

Як Байден прокоментував операцію в Курській області

Операцію України в Курській області росії уперше прокоментував президент США Джо Байден

Про це він заявив журналістам. 

Байден наголосив, що регулярно спілкується щодо цього за своїм персоналом: «Мабуть, кожні чотири-п’ять годин протягом останніх шести-восьми днів. І це (операція у Курській області — ред.) створює справжню дилему для путіна».

Він додав, що Вашингтон також у прямому контакті з Україною, однак відмовився надати детальніший коментар.

Нагадаємо, перші неофіційні повідомлення про прорив кордону в Курській області з’явилися 7 серпня. На цьому тлі лідер росії володимир путін заявив про «масштабну провокацію» з боку України.

росія вже оголосила про проведення «антитерористичної операції» в Бєлгородській, Брянській і Курській областях. На думку аналітиків, таке формулювання обрали, щоб не сіяти більше паніки серед населення. 

російське опозиційне видання «Верстка» писало, що наразі не планується вводити воєнний стан у Курській області, щоб «не тривожити людей». Хоча місцеві жителі евакуюються з прикордоння. 

Президент України Володимир Зеленський уперше підтвердив бої на Курщині 12 серпня, заявивши, що під контролем ЗСУ вже 1000 км² територій. За даними Washington Post, зараз Україна контролює газовимірювальну станцію «Суджа», розташовану приблизно за 8 кілометрів углиб росії.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у доповіді президенту 13 серпня розповів, що українські військові просунулись у Курській області на окремих напрямках від 1 до 3 кілометрів. Нині вони контролюють 74 населені пункти цього регіону.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Джо Байден, війна з Росією
В тему

Останні матеріали