29 Вересня 2023
Новини

У межах «єПідтримки» держава помилково виплатила 390 млн грн допомоги

У межах «єПідтримки» держава помилково виплатила 390 млн грн допомоги
У межах програми «єПідтримка» 60 тисяч українців від початку повномасштабного вторгнення неправомірно отримали 390 мільйонів гривень. 

Майже четверть із цих людей вже повернули кошти, - повідомив «Опендатабот».

60 тисяч українців отримали по 6,5 тисяч грн, не маючи на це підстав. У Міністерстві економіки зазначили, що вони є працівниками бюджетних установ — тобто, їм не мали виплачувати таку допомогу, адже вони отримували зарплатню з держбюджету в повному обсязі. 

Майже чверть таких отримувачів — 14,5 тисяч «бюджетників» — вже повернули кошти до держбюджету. Ці гроші повинні спрямувати на потреби національної безпеки та оборони, зазначили в «Опендатабот».

Водночас у сервісі розповіли, що наприкінці літа 2023 року у проросійських ЗМІ розпочалася інформаційна кампанія про те, що українців нібито «масово змушують повертати кошти», отримані на початку повномасштабної війни у межах «єПідтримки».

До слова, від початку повномасштабного вторгнення у межах програми «єПідтримка» мешканцям низки регіонів, які через війну залишилися без роботи,  почали виплачувати одноразову грошову допомогу в розмірі 6,5 тисяч гривень.

Так, за даними Мінекономіки, станом на початок вересня 2023 року більш ніж 4,7 млн українців, які втратили доходи під час війни, отримали кошти за програмою «єПідтримка». Усього держава виплатила 30,9 млрд гривень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, Україна
В тему