28 Серпня 2023
Новини

Авіакатастрофа під Житомиром: назвали три основні версії

Авіакатастрофа під Житомиром: назвали три основні версії

Три версії авіакатастрофи двох літаків Повітряних сил ЗСУ у Житомирській області розглядатиме слідство.

Серед них уже є пріоритетна, - повідомила радник із комунікації ДБР Тетяна Сап'ян в етері телемарафону 28 серпня, пише Слово і Діло.

«Про можливі версії..Попередня кваліфікація – це порушення правил польотів або підготовка до них. І за це справді є у Кримінальному кодексі покарання. Але також тепер слідством розглядатимуться такі версії як: технічна несправність літаків, помилка пілотів, і третя версія - порушення при організації здійснення польотів», – сказала вона.

Сап'ян зазначила, що для того, щоб довести одну з версій, потрібно провести комплексну судову авіаційно-технічну експертизу.

«І зараз, за попередньо встановленими обставинами, катастрофа сталася внаслідок зіткнення двох літаків під час маневру розвороту. Це важливо», – сказала вона.

ДБР розслідуватиме всі деталі авіакатастрофи та обіцяє провести ретельну перевірку. За словами Сап'ян, до розслідування залучать фахівців із Генштабу ЗСУ та командування Повітряних сил.

Нагадаємо, 25 серпня на Житомирщині зіткнулися два навчально-бойові літаки L-39. Внаслідок аварії загинули троє пілотів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: житомир, війна з Росією
В тему