20 Грудня 2022
Новини

Яка ситуація зараз у Мелітополі

Яка ситуація зараз у Мелітополі

У поведінці російських військ у тимчасово окупованому Мелітополі українські військові бачать схожість зі сценарієм, за яким вони втекли з Херсона.

Про це 19 грудня сказала начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в етері телемарафону, - пише Слово і Діло.

«В принципі, все за тим самим сценарієм, як було і на правому березі. Напевно він їм дуже сподобався», – сказала Гуменюк.

Вона нагадала, що росіяни спочатку кучкувалися навколо Херсона, будуючи укріплення, після чого повідомляли, що вони залишають деякі населені пункти та готувалися до вуличних боїв. Після чого заявляли, що ще «не все втрачено» та виносили з банків та інших установ усе, що вважали за цінне.

«В принципі все повторюється, вони люблять наступати на ті ж граблі, тож нехай працюють за тим самим сценарієм, ми принаймні знаємо, чим це завершиться», – додала Гуменюк.

За її словами, зараз росіяни намагаються облаштувати лінію оборони в глибині території на лівому березі Дніпра і «хоч якось звітувати перед своїм керівництвом».

Нагадаємо, у середині грудня NYT писало про те, що Україна нарощує зусилля щодо ізоляції та ослаблення російських військ у Мелітополі. У Генштабі повідомляли, що окупанти стягують сили в Мелітопольський район.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, запоріжжя, херсон
В тему

Останні матеріали