23 Травня 2022
Новини

У напрямку Мелітополя вивезли пораненого окупаційного «мера» Енергодара

У напрямку Мелітополя вивезли пораненого окупаційного «мера» Енергодара
«голова народної адміністрації» в Енергодарі Андрій Шевчик, якого призначили російські окупанти, постраждав внаслідок вибуху 22 травня.
Його не госпіталізували в Енергодарі, а вирішили повезти у сторону окупованого Мелітополя. Про це мер Дмитро Орлов розповів в ефірі «Радіо Свобода», - пише hromadske.

За його словами, Шевчик разом з охоронцями заїжджав, ймовірно, до будинку своєї матері. Під час візиту стався вибух: пошкодило вікна, двері та загалом під'їзд.

«Усіх поранених не швидкими, а автомобілями з літерою Z доставили до медико-санітарної частини в Енергодарі. Набігла купа військових», — розповів Орлов.

У постраждалих, за його словами, численні опіки, пошкодження уламками вибухового пристрою м'яких тканин, струс мозку. У Шевчика навіть перелом ключиці. Проте після огляду поранених вирішили не госпіталізувати в Енергодарі.

«Або медики відмовились надавати допомогу, або окупанти вирішили не довіряти медикам Енергодара. Повезли у напрямку Мелітополя. Наразі невідомо, де постраждалі та який їхній стан», — сказав Орлов.

Напередодні, 22 травня, мер наголошував, що під час вибуху ніхто з мешканців під’їзду, де стався вибух, не постраждав. За словами Орлова, це свідчить про те, що чекали саме на Шевчика.

Орлов також писав Telegram, що замість пораненого Шевчика окупанти можуть призначити «головою народної адміністрації» Руслана Кірпічова з окупованої Макіївки на Донеччині. Він приїхав до Енергодара наприкінці березня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: запоріжжя, війна з Росією
В тему