12 Грудня 2022
Новини

Який недолік іранських дронів-камікадзе

Який недолік іранських дронів-камікадзе
Іранські дрони-камікадзе Shahed-136, якими росія обстрілює Україну, не чутливі до холодної погоди.
Проте вони чутливі до шквального вітру та обмерзання. Про це заявив речник Командування Повітряних сил Юрій Ігнат в етері телемарафону, - пише hromadske.

«Шквальний вітер може впливати на площину крила “Шахіда”. За певної вологості повітря може бути обмерзання годину-дві-три, а потім вони можуть спокійно собі летіти в будь-яку морозну погоду. Це не проблема», — пояснив Ігнат. 

Він також нагадав, що українська протиповітряна оборона поки що не має змоги збивати російські балістичні ракети.

«Найефективніший метод знищення цих ракет — на старті, там, де вони розташовані. Різні види “бавовни” можуть допомогти знищити ці ракети. План дій у вищого військово-політичного керівництва є, якщо це станеться. Думаю, наші партнери теж будуть допомагати Україні», — зазначив Ігнат.

До слова, Німецька збройова група Rheinmetall виготовить для України дві системи протиповітряної оборони Skynex. Компанія оцінює вартість цих систем у 182 мільйони євро.

Як зазначає газета Handelsblatt, ці системи ППО зможуть збивати безпілотники та крилаті ракети.

Постачання цих систем ППО заплановане на початок 2024 року. Крім того, компанія виготовить вантажівки HX на суму приблизно 12 мільйонів євро, які будуть поставлятися разом із системами Skynex.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією
В тему