10 Грудня 2022
Новини

На Одещині росіяни дронами атакували енергооб'єкти: тисячі споживачів без світла

На Одещині росіяни дронами атакували енергооб'єкти: тисячі споживачів без світла
Одеську область в ніч проти 10 грудня російські війська атакували дронами-камікадзе.

Про це повідомляє оперативне командування «Південь».

окупанти поцілили по об'єктах енергетичної інфраструктури. Є істотні руйнування, тисячі споживачів залишилися без електрики. Однак поранених немає. Наразі тривають відновлювальні роботи.

Загалом сили протиповітряної оборонили збили 10 іранських дронів Shahed-136: по 4 над Херсонщиною та Миколаївщиною, 2 — над Одещиною.

УДТЕКповідомляють, що в Одеській області зараз застосовують екстрені вимкнення світла. Графіки стабілізаційних вимкнень не діють.

Нагадаємо, росія здійснила вже 8 масованих атак по енергооб'єктах України. Енергетична інфраструктура України зазнала пошкоджень унаслідок масштабних ударів 10, 11, 17 та 31 жовтня, 11, 15 та 23 листопада, а також 5 грудня.

Під час останньої масованої ракетної атаки окупанти влучили в енергооб'єкти в Київській, Вінницькій та Одеській областях. Через це «Укренерго» знову вводило аварійні вимкнення світла в усіх областях України.

В «Укренерго» 9 грудня заявляли, що на Одещині споживачів вдалося заживити за резервними схемами, але в області зберігаються значні обмеження через істотні пошкодження.

Загалом за останні місяці масовані атаки росіян пошкодили 35% ключових об'єктів магістральних мереж. 70% із них були обстріляні по два й більше разів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, одеса
В тему