28 Листопада 2022
Новини

На Тернопільщині та Прикарпатті провели обшуки в церквах УПЦ МП: що знайшли

На Тернопільщині та Прикарпатті провели обшуки в церквах УПЦ МП: що знайшли

На території Почаївської духовної семінарії та Івано-Франківської єпархії УПЦ (МП) під час обшуків правоохоронці знайшли велику кількість антиукраїнських матеріалів.

Про це повідомляє СБУ.

Зокрема, СБУ знайшла літературу, в якій заперечується існування українського народу, його мови, а також саме право України на державність, і, навпаки, наголошується, що це нібито штучно створена держава.

Крім того, знайшли брошури та книги ксенофобського та ненависницького змісту з образливими вигадками про інші національності та релігії. Більшість літератури – авторства російських діячів видавництва російських друкарень.

Також в одному із підсобних приміщень Івано-Франківської єпархії УПЦ МП знайшли зразки символіки «великого війська Донського»: йдеться про шеврони цього незаконного збройного формування, яке у 2014 році допомогло росіянам окупувати частину Донецької та Луганської областей.

Відкрито два кримінальні провадження за статтею 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Нагадаємо, СБУ з минулого тижня проводить обшуки на об'єктах УПЦ Московського патріархату. 22 листопада обшукували Києво-Печерську Лавру: там знайшли проросійську літературу, кілька мільйонів готівкою та виявили «сумнівних» громадян росії.

25 листопада відбулися обшуки в єпархіальному управлінні Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП. Правоохоронці виявили, зокрема, агітаційну російську літературу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, тернопіль, прикарпаття, церква
В тему