16 Жовтня 2022
Новини

«Біс із ним», - Ілон Маск і надалі фінансуватиме Starlink

«Біс із ним», - Ілон Маск і надалі фінансуватиме  Starlink

Американський підприємець, мільярдер Ілон Маск заявив, що і надалі фінансуватиме StarLink в Україні. Для українського уряду користування станціями буде безкоштовним.

Про це Маск написав у своєму Twitter.

 Він зауважив, що це відбудеться попри те, що Starlink все ще втрачає гроші.

"Біс із ним… хоча Starlink все ще втрачає гроші, а інші компанії отримують мільярди доларів від платників податків, ми просто продовжуватимемо безкоштовно фінансувати український уряд", — написав він.

Зауважимо, що на тлі останніх заяв бізнесмена, таке рішення є досить несподіваним. Раніше він запропонував віддати Крим країні-терористу, а також повторити референдуми на тимчасово окупованих територіях України, але вже під наглядом ООН. Після цього акції компанії Tesla впали на 9%.

Мільярдер зазначив, що перед публікацією свого "мирного плану", він спілкувався з російським диктатором Володимиром Путіним, але пізніше все спростував, запевнивши, що політичні погляди президента РФ на нього не впливають.

Врешті Маск заявив, що його компанія більше не може фінансувати послуги супутникових інтернет-терміналів Starlink в Україні. Компанія SpaceX звернулася з відповідним проханням до Міністерства оборони США. До кінця 2022 року це коштуватиме понад $120 мільйонів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, інтернет, війна з Росією
В тему