12 Вересня 2022
Новини

Що росіяни залишили в Ізюмі, тікаючи з міста

Що росіяни залишили в Ізюмі, тікаючи з міста
Тікаючи з деокупованого міста Ізюм Харківської області, російські окупанти залишили цілі арсенали боєприпасів.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

«Наші захисники радять почати цей ранок з Ізюма. Кажуть, корисно для здоров’я. А от російські окупанти під тиском українських воїнів тікають так, що залишають після себе цілі арсенали боєприпасів», — зазначили там.

У СБУ переконують, що в Україні знають, що робити з російською зброєю. Обіцяють обов’язково використати її за призначенням — проти ворога.

Напередодні в Інституті вивчення війни вказували, що під контроль України повернули Ізюм. Його оперативне значення довго прив’язувало значні українські сили до оборони Слов'янська на його півдні. Звільнення Ізюма дозволяє тим захисникам приєднатися до контрнаступу, посилюючи його та продовжуючи.

В ISW зазначають, що український прорив і операції на північ від Ізюма повністю розвалили російську оборону на всьому північному сході України. росіяни намагаються знайти нову лінію оборони далеко на сході та відмовилися від Харкова.

Варто зауважити, протягом останніх днів у соцмережах активно публікується інформація про все нові звільнені населені пункти в Харківській області. Наразі в Генштабі офіційно підтверджують звільнення лише декількох селищ, а українська влада обмежується тільки натяками про успіхи українських військовослужбовців.

Так, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний 11 вересня розповів, що на Харківському напрямку до виходу на державний кордон військовим залишається 50 км. Водночас у соцмережах з'явилися повідомлення про вхід ЗСУ до селища Козача Лопань — це приблизно за 5 км від кордону з росією.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, харків, сбу
В тему

Останні матеріали