29 Серпня 2022
Новини

У Сарнах росіянка здавала позиції ЗСУ

У Сарнах росіянка здавала позиції ЗСУ

Громадянка рф здала росіянам дані про розміщення техніки ЗСУ в Сарнах, її  викрила СБУ.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Співробітниками Управління встановлено трьох мешканців Рівненської області, які, використовуючи заборонену соціальну мережу «Одноклассники», поширювали антиукраїнські матеріали, прославляли рашистів та відкрито виправдовували російську агресію.

Під час проведених санкціонованих обшуків у помешканнях підозрюваних, правоохоронці вилучили:

– мобільні телефони;

– комп’ютерну техніку;

– блокноти та чорнові записи.

Крім цього, під час зібрання доказової бази оперативники встановили, що крім поширення деструктивної пропаганди, одна із підозрюваних – громадянка рф здійснювала листування з представником фсб рф, якому надала фото військової техніки, що рухалася через один із населених пунктів Рівненської області, а також – дані про місце знаходження військовослужбовців ЗСУ.

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури, вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.114-2 та ч.1 ст.436-2 КК України.

Наразі вирішується питання про повідомлення іншим зловмисникам про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 436-2 КК України.

Як ми писали, на Рівненщині правоохоронці збирають докази воєнного злочину після ракетного удару, якого завдали рашисти ввечері 28 серпня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, рівне, сбу
В тему