18 Червня 2022
Новини

У Миколаїв приїхав Зеленський

У Миколаїв приїхав Зеленський

У Миколаїв 18 червня приїхав президент країни Володимир Зеленський.

Його візит ніде не анонсувався. Про це повідомив Офіс Президента України.

Під час робочої поїздки до Миколаївської області Володимир Зеленський провів нараду щодо поточної ситуації в регіоні. Крім того, президент оглянув будівлю Миколаївської ОДА.

Як нагадав Віталій Кім, будівля ОДА зазнала руйнувань унаслідок ракетного удару з боку російських військ. Лише цей злочин росії забрав життя 37 осіб. Володимир Зеленський доручив надати необхідну допомогу сім’ям загиблих.

Як повідомляють на сайті офісу Президента, Володимир Зеленський разом з Андрієм Єрмаком і Кирилом Тимошенком прибули до Миколаєва, аби обговорити стан економіки області, а також шляхи розв'язання інфраструктурних питань.

Зокрема, йшлося про відновлення водопостачання обласного центру, яке будо ускладнене через пошкодження мереж водогону внаслідок ворожих обстрілів.

Крім того, президент приділив увагу ситуації в сільському господарстві. Мовиться про збір цьогорічного врожаю, забезпеченню фермерських господарств необхідним технічним обладнанням та пальним. Також учасники наради зосередилися на розв'язанні питання наявності приміщень для зберігання зернових та формування нових логістичних шляхів.

Представники військового командування регіону доповіли про ситуацію в зоні бойових дій на суходолі та в акваторії Чорного моря. Окремо обговорили ризик атак з боку невизнаного Придністров’я, а також розглянули ситуацію на острові Зміїний.

"Окрему увагу приділили загрозам із суходолу та з моря. Не припиняємо працювати заради перемоги", – написав Зеленський у соцмережах.

За вагомий особистий внесок у захист державного суверенітету й територіальної цілісності України, виявлений під час оборони Миколаївщини від російських загарбників, орденом Богдана Хмельницького III ступеня Зеленський нагородив голову Миколаївської обласної військової адміністрації Віталія Кіма. Водночас міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич отримав орден "За мужність" III ступеня.

Глава держави надав військове звання бригадного генерала полковнику Андрію Гнатову.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: володимир зеленський, миколаїв
В тему
^ Наверх