5 Травня 2022
Новини

У полон росіян вдруге за 4 роки потрапив рятувальник з Луганщини

У полон росіян вдруге за 4 роки потрапив рятувальник з Луганщини
У полон рашистів потрапив рятувальник Євгеній Семидоцький зі Сватового Луганської області. 

З ним це сталося вдруге за останні чотири роки. Про це повідомив голова Луганської ОДА (ОВА) Сергій Гайдай.

У Сватовому Євгеній працював у пожежно-рятувальному загоні місцевого осередку ДСНС. Залишався в населеному пункті до останнього, аби допомагати людям.

«Сьогодні стало відомо, що Євгеній Семидоцький був затриманий і позбавлений волі росіянами ще в березні. Вдруге за останні чотири роки», — повідомив Гайдай.

Глава ОВА нагадує, що Семидоцький був одним з українських моряків, членів екіпажу рейдового буксира «Яни Капу», захоплених поблизу Керченської протоки російськими силовиками у листопаді 2018 року та протиправно утримуваних у рф.

До України він повернувся 7 вересня 2019 року, коли між Україною та росією відбувся масштабний обмін полоненими. Гайдай зазначив, що жителі Луганщини протягом цих місяців усіляко підтримували Євгенія. Зокрема, до всеукраїнської акції доєдналася діти зі Сватівського району.

«Вони виготовили синьо-жовті кораблики — орігамі — з надією, що всесвітнє суспільство допоможе українським морякам повернутися на Батьківщину», — пригадує він.

У містах та районах області, зокрема, у Сєвєродонецьку, Рубіжному, Троїцькому та Сватівському районах, були розміщені білборди з зображенням Євгенія та словами підтримки.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені під час виконання військового обов’язку, вірність українському народові та військовій присязі Євгенія Семидоцького відзначено медаллю «За військову службу Україні». А Володимир Зеленський вручив йому президентський годинник.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, полон, луганськ, рятувальники
В тему

Останні матеріали