0 0000
Новини

У НАБУ повідомили про підозру чиновників Укрзалізниці

У НАБУ повідомили про підозру чиновників Укрзалізниці

Чиновників "Укрзалізниці" підозрюють у зловживанні владою або службовим становищем, повідомили в Національному антикорупційному бюро.

 

У вівторок, 15 серпня, Національне антикорупційне бюро під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру колишньому заступнику глави "Укрзалізниці", діючому директору одного з департаментів підприємства і заступник директора одного з його філій. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.


Чиновників підозрюють у скоєнні злочину, кваліфікованого за ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України ( "Зловживання владою або службовим становищем").
У НАБУ відзначили, що в результаті дій посадових осіб, вчинених за попередньою змовою, Державна адміністрація залізничного транспорту України недоотримала $ 10,2 млн доларів США доходів (на дату скоєння злочину 97 млн ??грн).


Слідство стверджує, що на початку 2014 року підозрювані, будучи членами Тарифної комісії державної адміністрації залізничного транспорту України, без підстав застосували пільгові тарифи на вантажоперевезення на користь ряду експедиторських організацій. Чиновники визначили, що тарифи будуть пільговими, якщо перевізники виконають гарантовані обсяги перевезень. Перевізники умова не виконали, але пільга все одно була надана.
 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему