6 Березня 2022
Новини

У РФ майже закінчилися «Калібри», але ще багато «Іскандерів», - Арестович

У РФ майже закінчилися «Калібри», але ще багато «Іскандерів», - Арестович

Росія використала близько 90% крилатих ракет з початку війни проти України. Але окупанти мають ще "Іскандери", які, ймовірно, запускатимуться з території Білорусі.

Про це сказав в ефірі Україна 24 радник глави Офісу президента Олексій Арестович.

"Треба розуміти, що "Калібри" росіян, тобто крилаті ракети, майже вичерпалися – думаю, 90% "Калібрів" вистрілені по території України. У них зараз залишилися в основному системи "Іскандер" та "Точки-У".

"Іскандерів" вони використовували не більше 30%, тобто думаю, що стрілятимуть вони ще довго, у тому числі з території Білорусі. Вони це роблять, фактично тримаючи в заручниках режим Лукашенка та народ Білорусі", – сказав Арестович.

Він уточнив, що зараз білоруська армія не використовується проти України, але їхні військові перебувають на кордоні з нашою країною.

"Але територія Білорусі використовується на повну: туди заходять російські війська, використовується вся система військових аеродромів для бомбардувань України", – наголосив радник голови ОПУ.

Також Арестович прокоментував інформацію про відставку начальника Генштабу Білорусі, який нібито відмовився воювати з Україною

"Я думаю, що відставка начальника Генерального штабу Білорусі або взагалі відповідні настрої серед білоруських військових можуть бути пов'язані з тим, що керівництво Росії тисне на білоруську армію і народ", – резюмував він.

Ситуація в Україні 6 березня

  • У колоні окупантів під Харковом помітили автомобілі Росгвардії з великою кількістю щитів, кийків та захисного екіпірування для розгону демонстрацій.
  • Українські захисники розбили колону окупантів неподалік Ірпеня на Київщині. З усіх російських військових у колоні вижив лише один, його з пораненням доставили у військовий шпиталь у Києві.
  • В Україні від початку російського вторгнення до територіальної оборони вступили вже 100 тисяч людей. Після закінчення війни тероборона стане частиною системи оборони України.
  • Нагадаємо, радник глави Офісу президента Олексій Арестович заявив, що в Україні створюватимуться повноцінні табори для російських військовополонених через їхню велику кількість.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, білорусь, війна з Росією, обстріли
В тему