19 Лютого 2022
Новини

«10 тисяч рублів від Путіна»: біженцям із Л/ДНР видадуть гроші

«10 тисяч  рублів від Путіна»:  біженцям із Л/ДНР видадуть гроші

Згідно  з наказом президент РФ Путіна, евакуйованим із Л/ДНР, які прибули до Ростовської області, виплатять одноразову допомогу у розмірі 10 тисяч рублів.

Росіян же така ініціатива їхньої влади не втішила. У соцмережах вони писали, що краще б ці гроші роздали самим громадянам РФ, а інші називали таке рішення "атракціоном небаченої щедрості" та "годуванням дармоїдів".

"Чому ця людина завжди забуває про своїх мешканців? Я раніше голосував за неї, але тепер більше ніколи", "Своїм хр*н допоможе", "Знову? А мені коли?" – питали росіяни.

Люди також зазначали про мізерність такої суми, якою вирішили допомогти біженцям із ОРДЛО у Росії. Зазначимо, що 10 тисяч рублів це близько 3600 гривень, 114 євро або майже 130 доларів.

"Росія – щедра душа", "Ага, і нехай собі ні в чому не відмовляють", "Заживуть", "Ну, на тиждень за скромного життя вистачить. А далі?" – писали коментатори.

Деякі жартома навіть припустили, що заради цих виплат людям з ОРДЛО росіян можуть обкласти новим податком. А частина росіян згадала про 13-ту зарплату, яку вони нібито готові пожертвувати заради Донбасу, і написали, що це вона "пішла у справу".

А інші користувачі мережі висловлювали думку, що, якщо люди з російськими паспортами виїхали до Ростовської області, то в РФ більше немає приводу для вторгнення в Україну, тому що не потрібно захищати на Донбасі "своїх громадян".

Нагадаємо, що охочих евакуюватися з ОРДЛО, незважаючи на зусилля окупантів із нагнітання паніки, небагато. У Донецьку продовжують ходити до клубів та ресторанів, а в Росії тим часом люди стали обурюватися, що до них відправляють жителів ОРДЛО.

Як повідомлялося раніше:

  • 19 лютого стало відомо, що окупанти евакуювали з "Л/ДНР" до Росії вже понад 10 тис. людей. В окупованих регіонах Донецької та Луганської областей оголосили загальну мобілізацію чоловіків віком від 17 років.
  • Раніше ватажок "ДНР" Денис Пушилін заявив, що так звана евакуація жителів Донецької області – це нібито початок широкомасштабної війни.
  • Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що українська армія не збирається звільняти окуповані території та проводити наступальні операції. Він закликав не вірити фейкам пропагандистів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: росія, Україна, гроші, володимир путін
В тему

Останні матеріали