14 Лютого 2022
Новини

Про що Шольц говоритиме з Путіним

Про що Шольц говоритиме з Путіним

Канцлер Німеччини Олаф Шольц попередить президента РФ Володимира Путіна про політичні, економічні та стратегічні наслідки у разі подальшої агресії проти України.

Їхня зустріч має відбутися 15 лютого. Про це він розповів за підсумками перегорорів з українським президентом Володимиром Зеленським на брифінгу 14 лютого, - пише ТСН.

Німецький політик запевнив Зеленського, що уряд Німеччини вкотре підтверджує, що територіальна цілісніть та суверенітет України є "предметом переговорів".

"Для Федерального уряду Німеччини зрозуміло, що подальша військова агресія проти України потягне за собою серйозні політичні, економічні та стратегічні наслідки для Російської Федерації. Про це я завтра (15 лютого - ред.) підкреслю у Москві", - сказав Шольц.

Нагадаємо, до України у понеділок, 14 лютого, з робочим візитом прибув канцлер Німеччини Олаф Шольц. Президент України Володимир Зеленський прийняв німецького політика в Маріїнському палаці. Перед поїздкою до України Шольц заявив, що Берлін очікує від Кремля деескалації в ситуації з Україною.

Варто зазначити, одразу після візиту до України очільник німецького уряду має намір поїхати до Росії, де зустрінеться з президентом країни-агресорки Володимиром Путіним.

Раніше ЗМІ дізнались, про що Шольц говоритиме з Путіним. Як писало Reuters з посиланням на свої джерела в німецькому уряді, Шольц скаже Путіну, що нарощування військ на українському кордоні "може бути витлумачено лише як загроза". Водночас у Німеччині не очікують від переговорів особливих результатів, проте наголосили, що прямі перемовини є важливими. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: німеччина, росія, володимир путін, Політика
В тему