3 Лютого 2022
Новини

«Слугу» Кузьміних оголосили в розшук

«Слугу» Кузьміних оголосили в розшук

Антикорупційне бюро оголосило у розшук нардепа від «Слуги Народу» Сергія Кузьміних.

Проте НАБУ зазначає, що він систематично не приходить на виклики, ховається від детективів та нібито перебуває у лікувальному закладі, але не називає його адреси.

Нагадаємо, що Кузьміних підозрюють у отриманні хабара у 558 тис. грн та перевищенні своїх повноважень. Через це нардеп попросив виключити його із фракції «Слуга народу» на час розслідування.

За даними слідчих, він отримав гроші за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями та лікарнею в Житомирській області. Затримати депутата одразу не могли, бо спершу правоохоронці мають отримати дозвіл на обшук та підготувати проєкт підозри. Лише після цього можливо клопотати про обрання запобіжного заходу.

Підозри депутатам має підписувати лише генеральний прокурор або виконувач його обов'язків. Тож 31 січня Ірина Венедіктова підписала підозру Кузьміних.

У НАБУ пояснюють, що після набуття статусу підозрюваного на Кузьміних наклали низку обов'язків: прибути до слідчого, прокурора або суду за першою вимогою. Слідчі вказують, що повідомили депутата про дату, час і місце процесуальних дій, але повістки політик проігнорував.

А 31 січня захисниця депутата повідомила телефоном слідчих, що Кузьміних наразі в лікарні та не прибуде на виклик. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, слуга народу, розшук, набу
В тему

Останні матеріали