28 Січня 2022
Новини

До кордону з Україною Росія відправила медичні підрозділи

До кордону з Україною Росія відправила медичні підрозділи

Росія до кордону з Україною відправила медичні підрозділи, що може свідчити про "завершення останніх приготувань до вторгнення в Україну".

Про це пише УП з посиланням на The Wall Street Journal.

Журналісти зазначають, що Москва досягнула рівня готовності, "якого не було ніколи". Проте в статті наголошують, що ці кроки не означають, що напад обов'язково буде, але вони є передумовами для бойових дій та викликали інтенсивні дебати серед західних союзників щодо намірів президента РФ Володимира Путіна.

Автори статті додають, що американські та європейські союзники, особливо Німеччина та Франція, роблять різні висновки на основі одних і тих самих розвідданих.

«США думають, що Путін розпочне повномасштабну війну. Європейці думають, що він блефує», – цитує видання одного із високопосадовців.

Інші співрозмовники видання запевнили, що «розбіжності менш різкі», і «немає жодних сумнівів у тому, що низка європейських країн більш точно відповідає сприйняттю США».

До слова, міністр оборони Олексій Резніков заявив, що на кордоні з Україною Росія розмістила близько 112 тисяч військових, а разом із морською та авіаційною компонентою – близько 130 тисяч, що на 20 тисяч більше, ніж було у грудні. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: росія, Україна, донбас, оос, війна на сході україни
В тему