26 Листопада 2021
Новини

«На вашій совісті загибель людей»: Зеленський звинуватив журналіста в смертях на Донбасі

«На вашій совісті загибель людей»: Зеленський звинуватив журналіста в смертях на Донбасі

Володимир Зеленський звинуватив журналіста Юрія Бутусова в опублікованих відео, де українські військові застосували безпілотний літальний апарат «байрактар» на Донбасі.

На думку президента України, через це бойовики активніше атакували українські позиції та скидали бомби дронами. Про це він сказав під час пресмарафону 26 листопада, - пише УП.

«Ви перша людина, яка показала інформацію щодо відповіді нашого українського дрона по незаконних збройних формуваннях на тимчасово окупованому Донбасі. Ви викладаєте таку інформацію, пане Бутусов, так само як і зливали інформацію щодо пана Бурби… На вашій совісті загибель людей. Після цього (публікації відео — ред.) скільки було на нас атак і бомб, скинутих дронами», — сказав Зеленський.

Також він зазначив, що Бутусов - це людина, яка працювала на олігарха Ігоря Коломойського й образилася, бо не отримала посади у Міноборони. Бутусов відповів, що Зеленському має бути соромно і він перекладає свою відповідальність на інших.

«Хочу вам нагадати, коли ви пишете щось про олігархів. Коли я став президентом, ми з вами зустрічалися у студії «Кварталу 95» і вас до мене привів товариш Богдан. Він сказав: «Ось людина, котра працювала на Ігоря Валерійовича  Коломойського і Корбана, коли ті захищали Дніпропетровську область. Тоді ми були з вами у нормальному діалозі, як будувати країну, які є питання у Міноборони, але вам не дали ніякої посади пан Бутусов. На це ви і розізлилися», - додав президент України.

Також глава держави звинуватив Бутусова в опублікуванні інформації про вагнерівців, яку отримав від колишнього глави розвідки Василя Бурби. 

Проте Бутусов зазначив, що Зеленський нічого не знаєте і сказав багато брехні про зрив спецоперації.

«Все, що ви тут розповіли, брехня. Ви це говорите, щоб не відповідати за себе, за Єрмака, за Демченка. Ваша тактика така - оббрехати людей, які про щось пишуть і просто собі весело піти. На відміну від Вас, Демченка, Єрмака, які мають відповідати за зрив спецоперації, я відразу дав покази ще у вересні 2020 року у ДБР», - резюмував Бутусов.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир зеленський, донбас, війна на сході україни, журналісти
В тему