13 Листопада 2021
Новини

Чи буде сніг на Новий рік 2022 в Україні, - прогноз синоптиків

Чи буде сніг на Новий рік 2022 в Україні, - прогноз синоптиків

В Україні на новорічно-різдвяні свята 2022 Україні буде прохолодно, а от снігу синоптики не обіцяють. Сформуватись йому не дадуть температурні перепади грудня.

Як розповіла в інтерв'ю Українське радіо завідувачка відділу кліматичних досліджень та довгострокового прогнозу погоди Українського гідрометеорологічного інституту ДержНС та НАН України, докторка фізико-математичних наук Вазіра Мартазінова, зима цього разу буде трохи м'якшою, ніж рік тому. На зміну теплим дням приходитимуть заморозки, а потім навпаки.

За її словами, зима приходитиме в Україну поступово. Починаючи з понеділка, 15 листопада, температура повітря почне знижуватися – і низка регіонів відчують "зимову погоду". А до кінця місяця на півночі країни вже фіксуватиметься -10 градусів.

Холод, хоч і з невеликими відлигами, збережеться до Нового року. І свята українці зустрінуть із морозами. За прогнозами спеціаліста, стовпчики термометра на свята опустяться до -15. Проте потішити мешканців країни снігом погода не зможе. Метеорологи припускають, що він до свят розтане через температурні коливання.

Говорячи про те, як розпочнеться цей рік, Вазіра Мартазінова розповіла, що після новорічних свят температура дещо підніметься, а наступна хвиля морозів прийде на територію країни у лютому.

Загалом, наголосила синоптикиня, зима в Україні буде тривалою, температурний режим нестійкий. Що ж до лютого, зазначила вона, то місяць буде холодним, проте теплішим, ніж у лютому минулого року.

Раніше народний синоптик Володимир Деркач в інтерв'ю Полісся розповів, що зима прийде в Україну плавно і не дивуватиме мешканців країни нехарактерними для цього часу температурами чи іншими природними явищами.

За його словами, листопад 2021 року загалом буде дощовим і прохолодним із нетривалим зростанням температур у другій половині місяця.

"Ближче до кінця місяця стане холодно, піде мокрий сніг", – спрогнозував синоптик.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, прогноз погоди, погода
В тему