22 Жовтня 2021
Новини

Лікарі до антивакцинаторів: «Ваші права дотримають, але помрете з ними на порозі лікарні»

Лікарі до антивакцинаторів: «Ваші права дотримають, але помрете з ними на порозі лікарні»

Лікар-анестезіолог Роздільнянської центральної районної лікарні, що на Одещині, Іван Черненко розповів, що нині смертність від COVID-19 - найвища.

Про це він повідомив 21 жовтня в ефірі програми «Право на владу». Також він зазначив, що їхня лікарня є переповненою, а  медсестри через втому непритомніють.

"Що може бути реальніше за цю загрозу? Ваші права буде дотримано, але помрете разом з ними на порозі лікарні, бо класти вас буде нікуди", — сказав він.

Лікар зауважує, що смертність від коронавірусу реальніша, аніж нібито порушення прав людини через загрозу обов’язкової вакцинації.

Черненко розповів, що тільки у його відділенні за добу померло 4 пацієнтів, з них двом було 54 і 56 років. Заповненість палат сягає 100%і медик каже, що «ліжка не встигають охолонути» — нових хворих кладуть на місце щойно виписаних.

Раніше у реанімації було 8−9 хворих, тепер — 25 важких, з них 23 перебувають на ШВЛ. Його колега Михайло Сидоренко також наголошує на легковажності українців.

За його словами, шанс вийти з інфекційної реанімації живим становить 50/50, шанс залишитись живим після інтубації і ШВЛ майже нульовий.

"Це не офіційна статистика, це мої особисті підрахунки складені за місяць. І знаєте, що я вам скажу, ця хвиля унікальна, бо вакцини вже є загальнодоступними. Якщо ви потрапляєте в лікарню зараз, то знайте, до вас відразу з порогу буде упереджене ставлення, у вас був вибір, ви самі захотіли померти", — написав Сидоренко.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: лікарня, вакцинація, коронавірус, Надзвичайні події
В тему