22 Серпня 2021
Новини

Зустріч Зеленського і Меркель: що відомо

Зустріч Зеленського і Меркель: що відомо

У Києві 22 серпня відбудеться зустріч Володимира Зеленського та Ангели Меркель.

Лідери держав планують обговорити низку важливих питань, а потім поспілкуватися з журналістами, - пише obozrevatel.

О котрій Зеленський зустрічається з Меркель:

Зустріч лідерів держав відбудеться у Києві, в Маріїнському палаці. О котрій сторони розпочнуть свою розмову невідомо, однак за даними Офісу президента, вже о 14:00 запланована розмова з журналістами. Через карантинні обмеження в заході зможуть взяти не більше 35 представників ЗМІ.

Про що говоритимуть:

Достеменно не відомо про що говоритимуть лідери держав. Однак прессекретар президента України Сергій Никифоров анонсував основні питання порядку денного:

  • двосторонні відносини між країнами;

  • виконання зобов'язань із боку Берліна, у разі якщо після запуску "Північного потоку-2" Російська Федерація буде використовувати своє монопольне становище і чинити тиск на Україну;

  • повернення до мирних переговорів щодо ситуації на Донбасі та обговорення питання безпеки в Європі.

Окрім того, сторони можуть обговорити:

  • Майбутнє України щодо вступу в ЄС та НАТО. Напередодні Зеленський заявив, що вкрай засмучений неспішною позицією свого американського колеги Джо Байдена щодо отримання Україною ПДЧ в НАТО. На його думку, це дає Росії сигнал, який дозволяє продовжувати агресивну політику на сході країни.

  • Стосунки України та Росії. Перед візитом в Україну Меркель зустрічалася з президентом Росії Володимиром Путіним (20 серпня). У підсумку канцлерка підкреслила, що підтримує територіальну цілісність України і зазначила, що захоплення Криму її порушує.

  • "Формулу Штайнмаєра". Меркель заявляла, що нормандський формат треба пожвавити, адже відчувається застій. Можливо сьогодні говоритимуть про "формулу Штайнмаєра", адже нещодавно Німеччина наполягала на її імплементації в українське законодавство для врегулювання конфлікту на Донбасі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: володимир зеленський, ангела меркель, Політика
В тему