14 Червня 2021
Новини

Протасевич з'явився на брифінгу МЗС Білорусі

Протасевич з'явився на брифінгу МЗС Білорусі
МЗУ Білорусі несподівано вивели затриманого засновника телеграм-каналу Nexta Романа Протасевича на брифінг. 

Журанлісти ВВС покинули пресконференцію, - пише hromadske.

Спочатку Протасевич серед учасників не був зазначений. У пресконференції мали взяти участь представники Департаменту авіації Міністерства транспорту, Слідчого комітету, Міноборони, а також «інші релевантні спікери».

Але перед самим початком брифінгу до зали внесли табличку з іменем Романа Протасевича. Зазначимо, що він нібито сам захотів взяти участь а «керівництво Білорусі знайшло таку можливість».

Як повідомили журналісти ВВС, які були на пресконференції, вони вирішили її покинути. Кажуть, що було очевидно — опозиціонер перебуває там з примусу.

Сам Протасевич на запитання російського РБК, чи гарантували йому свободу за співробітництво з владою, сказав, що «торгу не було».

«… будь-яка участь в заходах добровільна. Як і інтерв'ю Маркову. Знаєте, моя совість абсолютно чиста. Я нікого не зраджую, я нікого не здаю. Я співпрацюю зі слідством, я допомагаю своїй країні і маю намір допомагати далі», — сказав Протасевич.

Інформацію про своє побиття він назвав «чутками і домислами, які не мають ніякого підтвердження». Протасевич сказав, що сліди у нього на зап'ястках — від стяжок, які силовики використовували при його затриманні. 

Водночас командувач Військово-повітряних сил Білорусі Ігор Голуб на брифінгу показував слайди і скріншоти, наполягаючи, що ніякого перехоплення рейсу Ryanair не було.

Провладний білоруський телеканал ОНТ опублікував 3 червня фрагменти «інтерв'ю» колишнього головного редактора опозиційного білоруського Telegram-каналу Романа Протасевича.

Опозиціонер на початку заявив, що нібито добровільно погодився на інтерв'ю. Проте він досі перебуває під арештом у Білорусі після затримання 23 травня.

В інтерв'ю Роман Протасевич нібито визнає провину за статтею про організацію масових заворушень і каже, що поважає самопроголошеного президента Лукашенка. Батько Протасевича вважає, що Роман зробив свої заяви через тортури, залякування та психологічний тиск у СІЗО.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: білорусь
В тему