12 Червня 2021
Новини

Батьки Протасевича просять допомоги в Меркель

Батьки Протасевича просять допомоги в Меркель

Батьки засновника білоруського телеграм-каналу Nexta Романа Протасевича, Наталя і Дмитро, звернулися до канцлера Німеччини Ангелі Меркель з проханням посприяти звільненню їх сина з в'язниці.

Також вони закликають її зупинити диктатора Олександра Лукашенка. До Меркель подружжя Протасевич звернулася в інтерв'ю німецькому журналу BILD.

Вони стверджують, що відео з їхнім сином, які опублікували пропагандистські канали Білорусі, для них справжнє катування.

"Ви можете побачити явні сліди тортур: у нього кривий ніс. Напевно він зламаний. У нього синці на шиї. Експерт сказав нам, що це сліди удушення", – сказала журналістам Наталія.

Вона додала, що Роман Протасевич фактично ізольований від зовнішнього світу, не має уявлення про те, що відбувається навколо його імені, тому змушений співпрацювати зі слідством, давати неправдиві свідчення і обумовлювати себе.

"Листи, які ми пишемо йому, до нього не доходять. Навіть його адвокат не може з нами розмовляти по телефону", – зауважив батько Протасевича, Дмитро.

Батьки Романа покинули Білорусь в серпні 2020 року, після початку репресій, яких зазнали не тільки учасники протестів і опозиційного руху самопроголошеного президента Лукашенка, але і члени їх сімей.

"Ми дуже вас просимо зробити все можливе, щоб звільнити невинних людей їх білоруських в'язниць! Їм необхідна медична та психологічна допомога. Щодня їх піддають тортурам і садизму. Зволікати не можна, кожен день, кожну годину може коштувати людського життя, включаючи дитячі життя", – кликали до канцлера Протасевич.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: білорусь, олександр лукашенко, ангела меркель
В тему