15 Лютого 2021
Новини

Назвали чотири «гарячі точки» на Донбасі

Назвали чотири «гарячі точки» на Донбасі

На Донбасі в минулому році 76% всіх порушень режиму "тиші" зафіксували в чотирьох "гарячих точках".

Про це йдеться в звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, опублікованому в понеділок, 15 лютого.

"Більшість зафіксованих у 2020 році випадків збройного насильства була зосереджена в 4 "гарячих точках" уздовж лінії зіткнення (близько 76% всіх зафіксованих порушень режиму припинення вогню)", - сказано в звіті.

Ідеться про район Попасна-Первомайськ-Золоте, трикутник Авдіївка-Ясинувата-Донецький аеропорт, райони на схід і північний схід від Маріуполя і райони на південний захід, південь і південний схід від Світлодарська.

При цьому в цілому в 2020 році кількість порушень режиму припинення вогню, зафіксованих уздовж лінії зіткнення, зменшилася на 55% в порівнянні з 2019 роком. Кількість вибухів, викликаних застосуванням озброєння, яке повинно бути відведене згідно з мінськими домовленостями, зменшилася на 5%.

При цьому зниження бойової активності зафіксовано після введення в дію додаткових заходів із припинення вогню в липні. Відтоді середньодобовий показник таких порушень "зменшився майже в 20 разів" (623 порушення проти 23 відповідно).

Що стосується порушень тиші, зафіксованих за межами зони безпеки, то в основному вони були оцінені "як ті, що пов'язані з проведенням навчань з бойовою стрільбою". У 2020 році СММ зафіксувала близько 1800 таких порушень (це майже 1,4% всіх порушень режиму припинення вогню, зафіксованих місією), з яких приблизно 77% відбулися на тимчасово непідконтрольних територіях Донбасу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: донбас, обсє, війна на сході україни
В тему

Останні матеріали