29 Січня 2021
Новини

Школярі, які найкраще здадуть ЗНО, отримуватимуть стипендію від Зеленського

Школярі, які найкраще здадуть ЗНО, отримуватимуть стипендію від Зеленського

Президент україни Володимир Зеленський розповів, що школярі, які найкраще здадуть ЗНО в цьому році, отримуватимуть щомісячну стипендію.

Її обсяг становитиме10 тис. грн, а переможці всеукраїнських учнівських олімпіад отримають разову премію у 20 тис. грн, переможці міжнародних олімпіад – 100 тис. грн. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський у своєму влозі.

«Найважливіше – це наші діти. Майбутнє нашої країни. Я підписав указ щодо премій, стипендій і грантів для найрозумніших, найталановитіших учнів України. Наразі уряд готує порядки їхніх нарахувань», – розповів Глава держави.

Як повідомив Президент, за результатами ЗНО буде передбачено 250 стипендій для 10 учнів з кожного регіону України за умови, що дитина обирає та навчається в українському виші.

«Щороку буде визначатися топ-10 найкращих учнів кожної області за результатами ЗНО. Кожен з цих учнів буде отримувати стипендію – 10 тисяч гривень щомісяця. Тобто всього 120 тисяч за рік кожен», – зазначив Володимир Зеленський.

Також, згідно з указом Глави держави, передбачено премії для переможців всеукраїнських учнівських олімпіад у вигляді разової виплати у розмірі 20 тис. грн кожному та переможцям міжнародних олімпіад – по 100 тис. грн.

«Окремо додам: щомісячні стипендії від Президента переможці всеукраїнських та міжнародних олімпіад також отримують, це вже діє», – уточнив Володимир Зеленський.

Крім того, за його словами, щороку виділятимуться президентські гранти для здобуття вищої освіти за кордоном – у вишах США, Великої Британії, Німеччини, Франції, Канади, Японії, Китаю, Південної Кореї тощо.

«Обов’язкова умова: після здобуття диплома – повернення в Україну та робота на державній службі протягом трьох років», – повідомив Президент.

«Ми боремося за нашу талановиту молодь, за те, щоб у майбутньому вони працювали на благо України, і будемо підтримувати їх, як тільки можемо», – додав він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: освіта, Україна, зно, володимир зеленський
В тему