0 0000
Новини

Росія сама штовхає Україну у НАТО - Порошенко

Росія сама штовхає Україну у НАТО - Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що агресія РФ на Донбасі підштовхує Україну до вступу в НАТО, однак ще потрібно провести реформування країни.


Про це він заявив під час засідання комісії Україна-НАТО, яке відбулося в Києві за участю генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Йенса Столтенберга.
Порошенко зазначив, що роль країн НАТО зростає в умовах міжнародної агресії і подій навколо сходу України. Агресію РФ проти України змусила країни НАТО знову серйозно задуматися про свою безпеку і почати нарощувати сили. Порошенко заявив, що тепер блок прокинувся і велика заслуга в цьому саме Росії, оскільки союзники переконалися, що необхідно об'єднаються і збільшувати витрати на оборону.
Також президент нагадав, що Україна на законодавчому рівні закріпила прагнення вступити в НАТО. При цьому він нагадав, що для остаточного вступу в НАТО необхідно рішення всіх 29 членів-блоку.
Глава держави зазначив, що зараз Україна не буде подавати заявку на вступ в НАТО, оскільки необхідно провести відповідні реформи в країні, проте співпраця між Альянсом і Україною будуть розвиватися, оскільки зараз Київ потребує допомоги західних партнерів.
У свою чергу, глава НАТО Столтенберг зазначив, що він приїхав у Київ відзначити 20-річчя підписання договору про особливі відносини між НАТО і Україною. Він заявив, що блок НАТО буде і далі солідарний з Україною, яка намагається захистити свій суверенітет і територіальну цілісність від російських агресорів.
Так само Столтенберг заявив, що країни НАТО ніколи не визнають незаконну анексію півострова Крим, а також висловлюють глибоку стурбованість тим, що ескалація на сході України продовжує залишатися вкрай важким. Генсек НАТО підкреслив, що бойові дії в Донецькій і Луганській областях вже забрали багато життів мирного населення, тому необхідно виконати Мінські домовленості.
Столтенберг додав, що НАТО поступово нарощує підтримку України, яка є єдиним партнерів поза блоку, що бере участь в усі операціях Альянсу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему