26 Листопада 2020
Новини

Нацрада перевірить телеканал ZIK

Нацрада перевірить телеканал ZIK

Телеканал ZIK перевірять через ознаки розпалення ворожнечі і ненависті. Йдеться про анонс телемарафону "Реванш соросятні" з висловлюванням.

Про це інформує Нацрада.

"Поширювані в анонсі лексеми мають ознаки прихованого заклику глядача до розпалення ворожнечі стосовно невизначеної соціальної категорії "соросята" та осіб за ознаками їх належності до громадянства США (приватних і посадових осіб) щодо яких телерадіокомпанія формує поведінку адресата мовлення, використовуючи методи мовленнєвого маніпулювання свідомістю, впливу на психіку глядача.

Вона формує у глядача бажання діяти або відчуття необхідності дій проти вказаних категорій і осіб за ознаками належності до цих категорій, розпалюючи до них відчуття ненависті через те, що, на думку керівництва телерадіокомпанії, саме вони винні у трагедіях українського народу із 2014 року".

В Нацраді вказали, що канал має "враховувати напружену ситуацію в Україні, пов’язану з багатьма викликами, які загрожують існуванню країни".

Також там зауважили, що деякі повідомлення можуть формувати негативний образ партнерів і союзників України в боротьбі з агресією Російської Федерації.

Телеканал перевірять на відповідність норм законів "Про телебачення і радіомовлення" і "Про інформацію", які забороняють заклики до насильницької зміни конституційного ладу України, заклики до розв’язування війни або її пропаганди, пропаганди війни, насильства, жорстокості тощо.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: телебачення, Україна, журналісти
В тему