15 Жовтня 2020
Новини

Під мерією Луцька протестують медики пологового

Під мерією Луцька протестують медики пологового

Сьогодні, 15 жовтня, біля міської ради Луцька акція протесту проти організації «коронавірусного» блоку у пологовому будинку міста Луцька.

На протест зібралися працівники лікарні. Із самого ранку майже п’ятдесят людей із плакатами «COVID від малят» зібралися вплинути на рішення депутатів, - пише Інформаційне агентство ВолиньPost.

Завідувач відділенням дитячої реанімації Віталій Богданович розповів, що лікарі та працівники медзакладу категорично проти того, аби у Луцькому клінічному пологовому будинку облаштовували корпус для прийому хворих на коронавірус та пояснив чому.

«Ми зібралися, аби міська рада нас почула. Рішення зробити ковідний корпус на базі акушерського відділення пологового будинку є не дуже невірним», - говорить Віталій Богданович.

Медики аргументують це тим, що, приміром, якщо пацієнтів з акушерського корпусу «переселять» у гінекологічне відділення і зроблять там родзали, то відстань між ними – 20 метрів.

«Це спільна каналізація, харчоблок, теж саме повітря...Перший поверх і так переоблаштували для прийому хворих на коронавірус вагітних зі всієї Волині...», - зауважує медик.

Щодо позиції радника міського голови Ігоря Поліщука, який зазначає, що в пологовому – більше кисневих точок, то каже, що це і взагалі не аргумент, адже зі слів лікаря, що їх можна облаштувати будь-де і навіть у пологовому доведеться все змінювати.

«Якщо переобладнувати акушерський корпус, то кисневу систему доведеться повністю перероблювати, адже наразі вони є лише у дитячій реанімації і на другому поверсі у двох палатах. Потрібно буде однаково далі проводити кисневі точки. У нас є цистерна з киснем, по-моєму, всього на 2 тони, але якщо робити «коронавірусний» госпіталь, то потрібно буде змінювати систему і об‘єм киснюсподіваються, що депутати приймуть інше рішення і не наражатимуть дітей на небезпеку», - зазначив Віталій Богданович.

Сьогодні, 15 жовтня, о 15 годині в пологовий приїдуть представники облдержадміністрації та міськради, аби обговорити проблему.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: акція протесту, луцька міська рада
В тему