12 Жовтня 2020
Новини

У яких українських містах школи пішли на карантин

У яких українських містах школи пішли на карантин

Школи в червоних зонах можуть навчати школярів очно, якщо так вирішить міськрада. Проте експерти кажуть, що безпечніше наразі проводити онлайн-навчання, доки не покращиться епідемічна ситуація в місті.

Вже за тиждень експерти переглянуть рішення про послаблення, передає 24 канал.

Через погіршення ситуації з коронавірусом червону зону постійно розширюють. Так, з 12 жовтня 2020 року до червоної зони відноситимуть такі міста та райони:

  • місто Суми;
  • місто Канів Черкаської області.

Так, у Сумах школи та позашкільні заклади освіти працюватимуть з 12 по 19 жовтня в дистанційному режимі, а із 19 по 31 жовтня у школах триватимуть канікули. Натомість у Каневі з 12 жовтня всі школи й дитсадки також  переходять на дистанційне навчання. Обмеження вводяться на наступні 14 календарних днів.

До слова, через поширення випадків коронавірусу школам радять перейти на дистанційне навчання. Рішення прийматиме влада на місцях, однак у МОН школи відправляють на дочасні канікули" data-photosrc="https://24tv.ua/resources/photos/news/260x153_DIR/202010/1433449.jpg?202010054315">просять, аби з 15 жовтня дітей відправили на канікули. Школам радять не проводити уроки очно щонайменше до 30 жовтня.

Міністерство охорони здоров'я оновило правила, щодо організації навчального процесу в школах. Зокрема:

  • учням 1-4 класів дозволено пересуватися у закладах освіти без маски чи распіратора;
  • в помаранчевих регіонах епідеміологічної небезпеки вчителям рекомендують викладати свій предмет у захисних щитках;
  • натомість вчителі, які працюють в жовтій або зеленій зоні, повинні просто дотримуватися відповідної дистанції. Викладати можна без масок;
  • допуск вчителів на роботу відбуватиметься тільки після проведення відповідного температурного скринінгу;
  • у випадку підтвердження коронавірусу у когось із учнів, весь клас повинен піти на самоізоляцію та провести відповідні заходи;
  • дозатори та антисептики повинні знаходитися у закладі тільки на вході, в подальшому рекомендується ретельно мити руки після кожного уроку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: карантин, школа, Україна
В тему